İsrail’e Tepkiler Sürüyor

İsrail’e Tepkiler Sürüyor
İşgalci Terörist Devlet İsrail’in Mescid-i Aksa ve Filistin’de Estirdiği Devlet Terörüne Konya'dan Tepkiler Sürüyor

MEMUR-SEN KONYA İL TEMSİLCİSİ NAZİF KARLIER:

Mescid-i Aksa barış dini İslam’ın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistin’dir. Kudüs İslam şehridir. Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Ve herkes şunu görecek ki; Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak. İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak. Kurucumuz Mehmet Akif İnan ağabeyin satırlarında derç edilen kucaklaşma gerçekleşecek, Aksa’da siyonist postal izleri temizlenecek, insanlık ve Müslümanlar ve onlara kulak veren devletler hem küresel hem de diplomatik intifada başlatacaklar. Biz buna varız. Biz, Memur sen ailesi olarak, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüste adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı Siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescid-i Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz. Çünkü özgürlüğün en büyük düşmanı siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir.

 

TÜRKİYE İMAM HATİPLİLER VAKFI (TİMAV)

İnsanlığın kadim şehirlerinden, İslam’ın ilk kıblesi ve üç kutsal mabedinden biri olan Mescid-i Aksa’mızı içinde barındıran mukaddes belde Kudüs’ümüz hain bir işgal girişimi ile yeniden karşı karşıyadır. Bu mübarek günlerde yaşanan acı ve ızdırap, Kudüs’e hizmetle şeref bulan aziz milletimizi ve İslam alemini olduğu kadar insanlık vicdanını da derinden yaralamıştır.

Sadece Müslümanların değil, İnsanlığın bütün mukaddesatı ayaklar altına alınmaktadır. İslam ülkeleri olarak Batı dünyası, Siyonizm, emperyalizm ve kapitalizm karşısında gönlümüzü, sesimizi, işimizi, istikametimizi bir kılmamız Müslümanlar olarak bizim için bir ihtiyaç değil mecburiyettir.. İmam Hatip nesli, Kudüs ve Mescid-i Aksa için her türlü mücadeleye, her zaman hazırdır. Kudüs yeniden ümmet ve insanlık için “selamet yurdu” oluncaya kadar mücadelemiz sürecektir.

 

KONYA SMMM ODASI BAŞKANI ABDİL ERDAL

İsrail’in, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye kalkması Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız bugünlerde manidar bir durumdur. Filistin ile İsrail arasındaki sorununun acımasızca saldırılarla çözülmeyecektir. Ancak barışçıl ve insani yaklaşımlarla çözülecektir. Haksız yere Filistinli sivil vatandaşlara yapılan saldırı barışı ve çözümü tehlikeli bir boyuta taşıyacaktır. Konya Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası olarak Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

AGD KONYA ŞUBE BAŞKANI CEYLANİ KILIÇ

Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızıçizgisidir. Efendimiz (SAS), ‘Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin’ buyurmuşlardır. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir. Mekke’nin Fethini, İstanbul’un Fethini, Diyarbakır’ın Fethini bu ülkede gündeme taşıyan Anadolu Gençlik Derneğimizin elbette Kudüs’ten vazgeçmesi de mümkün değildir. Kudüs mutlaka özgürlüğe, Müslümanlar ise birlik ve beraberliğe kavuşacaktır.

TÜRKİYE İLAHİYAT VE İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ BAŞKANLIĞI

Kudüs’ten gelen son haberler, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın siyonist güçler tarafından işgal edildiğini açıkça göstermektedir. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu işgal, temel hak ve hürriyetleri yok sayan bir devlet terörüdür. Nitekim içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanların üzerine ses ve gaz bombalarıyla saldırıldığı, orantısız güç kullanılarak Filistin halkına karşı şiddet uygulandığı görülmektedir. Şurası açık: İşgalci İsrail,  Müslüman halkı sindirip ellerinden evlerini, topraklarını, mal ve mülklerini gasp etmek ve Kudüs’te etnik temizlik yaparak şehri Yahudileştirmek istiyor.  Yahudi yerleşimciler Kudüs’te yaşayan Müslümanların evlerine yerleştiriliyor.  İslam âlemi harem-i şerife yapılan bu alçak saldırı  karşısında ivedilikle bir şeyler yapmalıdır. 

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

İşgalci İsrail, Mescid-i Aksa ve çevresinde sivillere yönelik alçak ve ahlaksız saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Uyguladığı şiddet ve terörün hiçbir bedelini ödemeyen zalim otorite, başına hiçbir şeyin gelmeyeceği rahatlığı içinde hareket etmektedir. Biliyoruz ki bu işgalci yapıyı bugünkü konuma taşıyan, sessizliklerini sürdürerek yaşanan zulme ortak olan sözüm ona ahlak ve özgürlük kumkuması küresel güçler ile maalesef İslam ülkelerinin üzerlerine çöken uzun tarih kışından silkinememiş olmalarıdır. Siyonist işgalci güçlerin bu hukuk tanımazlığının derhal durdurulması, İslam ülkelerinin ve insani sorumluluk taşıyan dünya ülkelerinin bu vicdansız saldırılara karşı ortak bir duruş sergilemeleri tarihsel ve insani sorumluluğun bir gereğidir. Filistin halkı yalnız değildir.

TÜRKİYE KAMU-SEN KONYA İL TEMSİLCİSİ VELİ DOĞRUL

İsrail, bir süre ara verdiği vahşetine geçtiğimiz günlerde yeniden başlamış, Müslümanlığın ilk Kıblegâhı, kutsal ibadethanesi Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere saldırmış, çok sayıda Filistinliyi katletmiştir. Çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işleyen İsrail’e 1947’den beri döktüğü kanlar, aldığı canlar yetmemiş olacak ki, şimdi yeni bir katliama daha girişmiştir. Yıllardır süren bu vahşete göz yumulması, İsrail’in yıllardır uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir biçimde Filistin topraklarını işgal etmenin de ötesinde İslam dünyasının kutsallarına açık bir saldırı cüretini göstermesine yol açmıştır.

İslam dünyası tek yürek, tek ses olmadığı sürece dünyanın her köşesinde Müslüman kanının akmaya devam edeceği bilinmelidir..İnanıyoruz ki İsrail, bir gün akıttığı mazlum Müslüman kanında boğulacak, uyguladığı devlet terörünün ve insanlık suçunun hesabını er geç ödeyecektir.

AK PARTİ BEYŞEHİR İLÇE BAŞKANI RECEP ELKİN

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa ve üç semavi dinin müşterek mübarek mekanı niteliğindeki Harem-i Şerif'te aşırı güç kullanılması sonucunda, çok sayıda Filistinli sivil yaralanmıştır. Bunun yanı sıra Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinliler'in nesillerdir yaşadıkları evlerine el koyularak, zorla tahliye edilmelerine yönelik operasyonlar da gayri hukuki ve gayri insanidir. Bu zulüm ve adaletsizliğinin sona erdirilmesi için somut tedbirler derhal alınmalıdır. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını ve masum sivillere karşı uyguladığı zulüm politikasını şiddetle kınıyor, yaralanan Filistinli sivil kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.