Kadrolu eşeklerin zorlu mesaisi

Kadrolu eşeklerin zorlu mesaisi
Belediye bünyesinde kadrolu eşekler, zorlu şartlar altında çalıştırılıyor.

Mardin Artuklu Belediyesi'nde çalışan kadrolu eşekler, dar sokaklarda çöp taşımak için zorlu koşullarda çalıştırılıyor.

"HANGİ YÜZYILDA YAŞIYORUZ"

İHA'dan alınan habere göre: günün belli saatlerinde ağır yükler taşıyan eşekler, eski Mardin'in dar sokaklarında çöp toplama işinde kullanılıyor. Hayvan sever Melek Karahan, bildiği kadarıyla üç eşekle çöp toplandığını ve bu hayvanların aşırı yüklendiğini belirtti. Karahan, yıllardır bu durumun değiştirilmesi için mücadele ettiğini söyleyerek, "Artık bu işin çözümü eşeklerle olmamalı. Hangi yüzyılda yaşıyoruz? Hayvanlara yapılan bu eziyet sona ermeli. İnsanlar kendi çöplerini indirip atabilirler. Bunun için basit çözümler düşünülebilir, hatta ailelere cüzi bir bütçe verilerek çöplerini kendileri taşımaları sağlanabilir. Eşekler sadece belirli noktalarda, hafif yüklerle çalıştırılabilir ve iyi bakılmaları sağlanmalı" dedi.

iha-20241023aw313939-1.jpg

Karahan, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini vurgularken, "Bu eşekler ya yaşlı ya da bitkin olduklarından yaşlı görünüyorlar. Yıllardır elimden geleni yapıyorum, fakat yetkililerin bu konuda daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Kaçıncı yüzyılda olduğumuzu düşünürsek, bu görüntüler bize yakışmıyor. Hayvanlara yapılan bu zulüm artık sona ermeli" diye ekledi.

Artuklu Belediyesi, Mardin'in dar sokaklarındaki çöpleri toplamak için eşekleri kullanmaya devam ediyor. Çöpler, kadrolu eşeklerin sırtında toplanıp çöp toplama alanlarına taşınıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.