Kapsül Ve Sia Teknoloji Köprüsü: İnovasyon Ve İş Birliği Proje Pazar'ında

Kapsül Ve Sia Teknoloji Köprüsü: İnovasyon Ve İş Birliği Proje Pazar'ında
Kapsül Ve Sia “Teknoloji Köprüsü: İnovasyon Ve İş Birliği Proje Pazarı” etkinliğine katıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ile Sosyal İnovasyon Ajansı, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenen ve Konya’da gerçekleştirilen “Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı” etkinliğine katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kapsül Teknoloji Platformu, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1503-Proje Pazarları Destekleme Programı’nın desteklediği “Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı” etkinliğinde yer aldı.

soptzfo2jmlvfmfl1soplacf3nqifvypgppgrdui.jpg

KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte akademisyenler, araştırmacılar, girişimciler ve endüstri temsilcileri bir araya gelerek teknoloji ve yenilik odaklı projelerin geliştirilmesini, ticarileştirilmesini, iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesini amaçladı.

İki gün süren etkinlik kapsamında, proje sunumları, paneller, seminerler, atölye çalışmaları, networking oturumları ve birebir iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Katılımcılar, buluşlarını, yenilikçi fikirlerini tanıtma ve yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı bulurken, Türkiye genelindeki Teknoloji Transfer Ofisleri ile Teknokentlerin desteğiyle teknoloji projelerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik önemli konulara değinildi.

Sosyal İnovasyon Ajansı ve Kapsül Teknoloji Platformu direktörlerinin de katıldığı “Bilim, Teknoloji ve Sosyal İnovasyon Bölgesel Kalkınmanın Dinamikleri” adlı panelde, konuşmacılar teknolojik inovasyon ve sosyal inovasyonun kalkınmadaki öneminden bahsetti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.