Karaman'da fırtına gibi estiler

Karaman'da fırtına gibi estiler
 Editör
Karaman’da fotoğraf sanatçıları İlyas Göçmen ve Barış Kerim Cesur fırtınası esti. 12-19 Eylül tarihleri arasında Karaman’ı fotoğraflamak üzere şehre gelen sanatçılar, tarihi ve kültürel alanları gezip fotoğraflayarak dikkat çekici bir program düzenledi.

12 Eylül'de şehre adım atan sanatçılar, ilk olarak şehir turuna çıktılar ve 13 Eylül'de Karaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini fotoğraflamaya başladılar.

Bu kapsamda, Taşkale, Karadağ Binbir Kilise, medreseler, camiler ve diğer tarihi mekanları kadrajlarına aldılar. Ayrıca Çağdaş FM radyosuna konuk olarak Karaman’da olmanın heyecanını paylaştılar.

16 Eylül’de ise Larende Fotoğraf Derneği’nde düzenlenen bir söyleşiye katıldılar. Söyleşiye Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan da katılım sağladı.

whatsapp-image-2024-09-20-at-16-07-19-1.jpeg

Programın devamında halk pazarlarında fotoğraf çeken sanatçılar, Karaman halkının yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Barış Kerim Cesur, Karaman’ın tarihi zenginliğine ve samimi halkına hayran kaldığını belirterek, ilerleyen zamanlarda büyük bir fotoğraf sergisi ile bu deneyimi taçlandırmayı planladıklarını söyledi.

whatsapp-image-2024-09-20-at-16-07-19.jpeg

İlyas Göçmen ise Karaman’ın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu çünkü atalarının Osmanlı zamanından Karaman’dan göç ettiklerini aktardı. Bundan dolayı şehre ayak basmanın onun için büyük bir anlam taşıdığını dile getirerek yeniden Karaman’a gelmek için şimdiden heyecan duyduğunu belirtti. 19 Eylül’de tamamlanan programla birlikte sanatçılar Karaman’dan ayrıldı, ancak şehre dair izlenimleri ve çekimleri uzun süre hafızalarda kalacak gibi görünüyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.