Karatay'da yeni dönem: Başvurular başlıyor

Karatay'da yeni dönem: Başvurular başlıyor
Kültür ve sanat hayatına katkı sunmak ve bu alana ilgisi olan sanatseverlerin yeteneklerini geliştirmek için hizmet veren “Geleneksel Sanat Kursları” için yeni dönem başvuruları başlıyor.

Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde yürütülen “Geleneksel Sanat Kursları” projesi devam ediyor. Kültür ve sanat hayatına katkı sunmanın yanı sıra Hüsn-i hat, Tezhip, Ebru, Osmanlı Türkçesi, Kaligrafi ve Selçuklu Geometrik Motifleri gibi geleneksel sanat dallarındaki yeteneklerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen kursların yeni dönem için başvuruları 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

karatay-geleneksel-sanat-kurslari-4.jpg

Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinesi ile Karatay Sanat Merkezi bünyesindeki kurslara başvurular 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 29 Eylül Pazar günü sona erecek başvurular ise https://erbakan.edu.tr/negam internet adresi üzerinden kabul edilecek.

karatay-geleneksel-sanat-kurslari-3.jpg

Dersler 15 Ekim Salı günü başlayacak. İki kurdan oluşan derslerin süresi 3 saat olarak belirlendi. Derslere katılacak kursiyerler için sınıf kontenjan sayısı 6 kişi ile sınırlı olacak.

Öte yandan Tezhip dersleri Pazartesi, Hüsn-i hat dersleri Salı günü, Ebru dersleri Çarşamba günü, Osmanlı Türkçesi Cuma günü, Kaligrafi ve Selçuklu geometrik motifleri dersi Cumartesi akşamları işlenecek. Kurlarını başarıyla tamamlayan katılımcılara ise katılım belgesi verilecek.

karatay-geleneksel-sanat-kurslari-1.jpgGELENEKSEL SANATLARI KORUYUP YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sanatın ve kültürel mirasın önemine vurgu yaparak; “Karatay Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında önemli projelere imza atıyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezimizin katkılarıyla Geleneksel Sanat Kursları düzenliyoruz. Bu kurslar sayesinde hem geleneksel sanatlarımızı yaşatıyoruz hem de yeni yeteneklerin keşfine katkıda bulunuyoruz. Yeni dönem için de başvurular Pazartesi günü başlıyor. Tüm hemşehrilerimi geleneksel sanatlarımıza ve mirasımıza katkıda bulunmaya davet ediyorum. Belediye olarak hedefimiz, Karatay’ımızı bir sanat ve kültür merkezi haline getirmektir. İlçemizde sanatı ve kültürel mirasımızı koruyup geliştirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.