17 gündür aranan Rojin Kabaiş'in cesedine ulaşıldı

17 gündür aranan Rojin Kabaiş'in cesedine ulaşıldı
Üniversite okumak için gittiği şehirde kaybolan genç kızın cansız bedenine ulaşıldı

Van gölü kenarında kaybolan Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldı.

BULUNAN CESEDİN ROJİN KABAİŞ'E AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İHA'nın haberine göre: Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), üniversiteye kayıt yaptıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelip, 25 Eylül'de yurda yerleşmişti. 27 Eylül'de yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, eşofmanlarıyla turnikeden geçerken telefonla ilgilendiği görülüyordu. Ancak Rojin'den, 18 gün sonra acı bir haber geldi.

aw307106-03.jpg

Aramaların 13'üncü gününde, Van Gölü kıyısında başörtüsü bulunan Rojin Kabaiş için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler gönderildi. Yapılan incelemeler sonucunda, cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'e ait olduğu tespit edildi.

aw307683-05.jpg

Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

aw306014-07.jpg

OTOPSİYE GÖNDERİLDİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in Van Gölü sahilinde bulunan cesedi, otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı. . Aramaların 13'üncü gününde Van Gölü kıyısında başörtüsü bulunan Kabaiş’in cesedi, bugün Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde bulundu. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Kabaiş’in cesedi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.