KGTÜ’nün 5 Projesine Tübitak’tan Onay

KGTÜ’nün 5 Projesine Tübitak’tan Onay
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) akademisyenleri ve öğrencileri yeni projeleri ile 2021 yılının ilk ayı itibariyle tamamı TÜBİTAK tarafından..

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) akademisyenleri ve öğrencileri yeni projeleri ile 2021 yılının ilk ayı itibariyle tamamı TÜBİTAK tarafından desteklenecek olan 2 Milyon TL’nin üzerinde Ar-Ge bütçesi oluşturarak büyük bir başarıya imza attı. KGTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Sündüs Erbaş Çakmak’ın, Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz’ın,  Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Deniz Sezlev Bilecen’in, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinden Yaren Acır’ın, KGTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Bengisu Kaya ve Orkun Demirkoparan’ın projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

ÇÖKMÜŞ:ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, üniversitenin başarısına yönelik yaptığı açıklamasında ”Ben bu noktada Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk Bey’e ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisinin bize her konuda desteği var, aynı zamanda vizyonu ile bize ilerisi için her zaman yol gösteriyor. Yine kendisinin üniversite-sanayi işbirliği modelinin hayata geçirilmesi kapsamında da son derece önemli katkıları oldu ve olmaya devam ediyor. Biz henüz yeni kurulmuş, ilk öğrencilerini 2016 yılında kabul etmiş bir üniversiteyiz. İlk mezunlarımızı 2020 yılında verdik ancak buna rağmen gerek eğitim gerekse araştırma alanlarında yakaladığımız başarıların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.