Kilo vermek isteyenleri sevindiren haber! Karatay kolay yolunu paylaştı
Nasıl kilo verilir? Kilo vermek için en önemli faktör nedir? Zayıflatan ilaçlar sağlıklı mı? Zayıf olmak sağlıklı olmak anlamına mı gelir? İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın zayıflamada rol oynayan en önemli faktörü açıkladı.
ZAYIF OLMAK SAĞLIKLI OLMAK MIDIR?
Zayıf olmanın sağlıklı olduğunun işareti olmadığını belirten Canan Karatay, “Zayıf olmak demek sağlıklı olmak değildir. İlaçlar ile zayıflamak çok tehlikelidir. Ölüm sebebi bile olabilir. Önemli olan bütün vücudun sistematik olarak işlev görmesidir. Yaz ayları geldiği için insanlar zayıflamak istiyor. Hızlı şekilde zayıflamak isteyenler ilaçlara başvuruyor. Bunu kesinlikle önermiyoruz. Amerika'da yeni yapılan bir araştırmada, eğer vücudunuz asitse zayıf olun veya şişman olun her türlü hastalığa yatkınlık vardır, denilmektedir. Zayıf olan kişilerde de karaciğer yağlanması ve vüdcutta inflamasyon olması muhtemeldir. Birden bire aniden ilaçlarla zayıflamak çok zararlıdır, katiyen önermiyorum. Eğer evlenecekseniz, düğün hazırlığınız varsa düzenli bir sürede kilo verirsiniz. Karatay prensipleri ile sağlıklı kilo verirsiniz" şeklinde konuştu.
‘PAKET GIDALARDAN UZAK DURUN’
Kilo vermek isteyenlerin paket gıdalardan uzak durması gerektiğini belirten Karatay, “Zamanla düzenli şekilde verdiğiniz kilo kalıcı olabilir. Vücudumuza zehir yapan toksinlerden uzak duracağız. Paket gıdalar ve şekerli gazlı içeceklerden uzak durulması gerekiyor. Kilo vermek için önemli olan insülin hormonunun düşmesidir. İnsülin hormonunu gazlı içecekler, makarna, börek, pilav, siyez bulguru, karpuz, kavun gibi yiyecekler yükseltiyor. Bu yiyeceklerde kilo vermenizi engelliyor. Telomerleri kısaltıyor. Bağırsaklarımız çok önemli. Melatonin bağırsak için çok önemli. Melatonin kemik iliğinde de üretiliyor. Çünkü melatonin seratoninin ön maddesidir. Ve bunlar bağırsaklarda üretilir. Bağırsaklarımız bizim için çok önemlidir. Bu süreçte ev yoğurdu tüketimine dikkat edeceğiz. Bütün vücut hücrelerini bir bütün düşünmemiz lazım. Zayıflayacağım diye deli danalar gibi koşmak da kortizol hormonunu artırıyor. Kortizol hormonu da insülini artırarak karaciğer yağlanmasına neden oluyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.