Kızılelma Ülküsü Konya'da yankılandı
Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı tarafından Anemon otelde düzenlenen ANKE Çalıştayı, "Ortak tarih, ortak gelecek" temasıyla başladı.
ORTAK TARİH ORTAK GELECEK
Konya Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Asırdan Nesile Kızılelma Çalıştayı,” Türk dünyasının birliğini ve geleceğini ele almak üzere gerçekleştirildi. Çalıştay, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu’nun ev sahipliğinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali Çelik ve pek çok önemli ismin katılımıyla başladı. Çalıştaya, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı katılamadı, ancak gönderdikleri mesajlar Çalıştay Başkanı Özer Karakayacı tarafından okundu. Ayrıca çalıştay başkanı Özer Karakayacı’nın moderasyonunda gerçekleşen oturumlar büyük ilgi gördü.
İlk konuşmayı Çalıştay Başkanı Özer Karakayacı gerçekleştirdi. Onun ardından, sırasıyla Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Türker Türkoğlu, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali Çelik kürsüye çıktı.
"TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR"
Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Türker Türkoğlu konuşmasında, Türk Birliği ve Turan Ülküsü’nün önemine değinerek, “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Türk Dünyası’nın ekonomik, askeri, sosyal ve kültürel iş birliklerinin artırılması, oluşacak birliğin uluslararası alanda en işlevli hale getirilmesi şarttır. Bu uğurda ne Avrupa Birliği ne Şangay İş Birliği; biz diyoruz ki, sonuna kadar Türk Birliği,” ifadelerini kullandı.
Türkoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın, Türk milletinin tarihî misyonunu yeniden canlandırmak için önemli bir adım olduğunu belirterek, gençlere Türk kültürü ve tarihini öğretmenin bu ülküye ulaşmada kritik bir rol oynayacağını vurguladı.
"DİLDE BİRLİK, İŞTE BİRLİK, FİKİRDE BİRLİK"
Remzi Karaarslan konuşmasında, Türk milletinin adaletin ve huzurun sembolü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Türk Devletleri Teşkilatı, bizim ortak geçmişimizi, dilimizi, kültürümüzü ve inancımızı daha da güçlendirmek için kurulmuş çok önemli bir birliktir. Bu teşkilat, geçmişimizden gelen gücümüzü ve geleceğe dair umudumuzu temsil etmektedir."
MHP olarak Türk dünyasının kardeşliğine hizmet eden her çalışmayı desteklediklerini belirten Karaarslan, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin şu sözlerine atıfta bulundu:
"Türk milletinin tarihten gelen kutlu birliği, bugün Türk Devletleri Teşkilatı ile yeni bir geleceğe taşınmaktadır. Bu teşkilat, Türk-İslam dünyasının huzur ve refahının anahtarıdır."
Türk milletinin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Karaarslan, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen Konya Ülkü Ocaklarına teşekkür etti.
Konuşmasını İsmail Gaspıralı’nın Türk dünyasının ortak idealini ifade eden şu sözleriyle tamamladı: "Dilde Birlik, İşte Birlik, Fikirde Birlik."
DURSUN ÖNKUZU UNUTULMADI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, "Asırdan Nesile Kızılelma Çalıştayı" kapsamında yaptığı konuşmada, Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulmasının önemine ve ülkücü hareketin bu süreçteki tarihi misyonuna dikkat çekti.
Koçak, Türk milletinin tarih boyunca adalet ve huzur sembolü olduğunu hatırlatarak, Türk Devletleri Teşkilatı'nın yalnızca bir uluslararası yapı değil, aynı zamanda Türk dünyasının birlik ve beraberlik ülküsünün bir sonucu olduğunu ifade etti. Şehitlerin Türk dünyasının bu günlere ulaşmasındaki mücadelelerini anarak şunları söyledi:
"Şehitlerimiz bugünleri göremedi. Ancak onların inancı ve mücadelesiyle bir zamanlar hayal edilen Turan, Türk Birliği artık bir gerçek. Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulması, Türk dünyasının siyasal, sosyal ve ekonomik açıdan güçlü bir odak haline geldiğinin ispatıdır."
Türk Devletleri Teşkilatı'nın nüfus ve ekonomik büyüklük açısından dünya sahnesinde önemli bir güç merkezi haline geldiğine işaret eden Koçak, ülkücü hareketin fikir üretme ve geleceğe yön verme sorumluluğuna da değindi:
"Ülkücü Hareket'in okuyan, yazan, tartışan, fikir üreten ve bu fikirlerle dünyaya nizam veren güçlü bir teşkilat olması gerektiğine canı gönülden inanıyoruz. Bu nedenle bu tür toplantıların artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz."
Koçak'ın konuşmasının ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan yardımcısı Ali Çelik konuşma yaptı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali Çelik ise çalıştayın, ülkücü hareketin okuyan, yazan ve tartışan bir yapıya dönüşmesi açısından önemine dikkat çekti.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.