Köfteci Yusuf'ta kafalar karıştı! Kim ne dedi?

Köfteci Yusuf'ta kafalar karıştı! Kim ne dedi?
 Editör
Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz etinin tespit edilmesi gündemdeki yerini korurken farkı yorumlar geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellerken kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 72'ye çıktı, listeye son olarak ürünlerinde domuz etine rastlandığı gerekçesiyle Köfteci Yusuf da dahil edildi.

Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgileri güncelledi.

Buna göre, "kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün" sayısı 72'ye çıktı. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı ise 552'ye yükseldi.

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti, sakatat ve domuz eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk listede yer aldı.

gzdy0n-w8aa1tlp.jpeg

gzdy0odxiaa8cpm.jpeg

KÖFTECİ YUSUF'UN İKİ İŞLETMESİ LİSTEDE

Güncellenen listeye, son günlerde ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelen ve kamuoyunda "Köfteci Yusuf" olarak bilinen "Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamulleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ" adlı işletme dahil edildi.

İşletmenin Bursa Yenişehir'deki iki şubesinde şubat ayında yapılan denetimlerde köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz etine rastlandığı bilgisi verildi. Bu nedenle şirketin söz konusu işletmeleri "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" bölümüne eklendi.

ŞİRKET İDDİALARI REDDETTİ

Köfteci Yusuf'tan yapılan açıklamada, ürünlerde domuz eti kullanılmadığı belirtilerek, "Usulsüzlükler içeren ve gerçeği yansıtmayan analiz sonuçları sonrasında Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından üretim tesisimizde yerinde yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz sonuç ile karşılaşılmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

"BU İŞ SONUNA KADAR GİDİLEREK AYDINLATILSIN"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bugüne değin herhangi bir açıklama yapmamamızın sebebi devam eden hukuki süreçlere ve yargıya olumsuz etkide bulunmak istememizdir. Ancak gelinen aşamada Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılmış olması sebebiyle müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve markamıza gönül vermiş olan tüm dostlarımızın yoğun talepleri üzerine bu açıklamayı yapma gerekliliğimiz hasıl olmuştur. Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz. Lütfen başından beri konunun takipçisi olan herkesten bu işin sonuna kadar gidilerek aydınlatılmasına destek olmalarını dileriz."

gzhl-fsx0bidan4.jpeg

gzhl-grweamjzc7.jpeg

BAKANLIK'TAN KARARLILIK AÇIKLMASI

Tartışmalar sonrasıTarım ve Orman Bakanlığı, kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini kararlılıkla ifa etmeyi sürdüreceğini bildirdi.

Bakanlıktan gıda denetimlerine ilişkin yapılan açıklamada, gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumanın, Anayasa ve kanunların Bakanlığa verdiği temel bir görev olduğuna işaret edildi.

Bu kapsamda, Bakanlığın hem tüketici hem de üreticinin hak ve menfaatlerini korumakla mükellef olduğunun aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni gıda kamuoyu duyurusu sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir."

462700636-860100332964191-2561575774422335927-n.jpg

>> SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

>> TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

SÜLEYMAN SOYLU: "SEDAT PEKER ÇÖKECEKTİ "DEMİŞTİ!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurtdışında firari olan Sedat Peker suç örgütünün Köfteci Yusuf'a çökmeye çaklıştığını belirterek, "Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım" demişti.

thumbs-b-c-4b0b3adff1827230944a660b6149d9c0.jpg

GAZETECİLER NE DEDİ?

ABDURRAHMAN UZUN: BU MİLLETE KULAKLARINI TIKAYAN YALNIZ KALIR!

Gazeteci Abdurrrahman Uzun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Köfteci Yusuf olayını herkes konuşuyor, herkes yorum yapıyor; herkes de bu duruma işine geldiği yerden bakıp “haram” yaklaşımı yapıyor. Gerçeği ortaya çıktı, orayı geçiyorum. Ama merak ettiğim bir şey var: Haram duyarlılığı gösterip rakı-balık tamam, domuz haram; fitne, fesat tamam, domuz haram; yalan, iftira tamam, ama yine domuz haram. Ne diyeyim, bilemedim. Bu millete kulaklarını tıkayan dünyanın en ünlü bilmem ne markası da olsa birgün bir başına kalır, yalnız kalır." ifadelerini kullandı.

TAHA HÜSEYİN KARAGÖZ: YERİNE OTURMAYAN ŞEYLER VAR!

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ise olayda yerine otturmayan şeyler olduğunu söyledi. Sedat Peker'in çökme girişimine dikkat çeken Karagöz, "Nereden bakarsan tuhaf"yorumunda bulundu.

>> SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

>> TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.