Köfteci Yusuf'tan domuz eti iddialarına yönelik açıklama!

Köfteci Yusuf'tan domuz eti iddialarına yönelik açıklama!
 Editör
Türkiye'nin ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti kullandığı iddialarıyla birlikte büyük bir skandalın merkezine yerleşmişti... Konuyla ilgili Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama geldi.

Türkiye'yi sarsan domuz eti skandalı ardından Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama geldi...

Açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma işlemleri esnasında hata yapıldı" denildi.

"ÜRÜNLERİMİZDE ASLA DOMUZ ETİ KULLANILMAMIŞTIR"

İşte Köfteci Yusuf'tan yapılan açıklama:

Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. 15.02.2024' te Ankara Çankayada'ki bir şubemizden saat 11:25-11:40 aralığında pişmiş dönerden 400 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 27.02.2024'te çıkıyor. 29.02.2024'te Ankara Etimesgut'taki bir şubemizden saat 14:40-15:00 aralığında pişmiş köfteden 300 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 07.03.2024 tarihinde çıkıyor. Her iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune almıyorlar. Çiğ üründen de şahit numune alabilirlerdi. Çünkü gen testi çiğ ürün veya pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucu verir. Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi. Çünkü biz tek merkezde üretim yapıyoruz. O ürünler tespit yapılan şubelerde üretilmedi. Bir olumsuzluk olsa tüm ürünlerimizde bulaş olurdu ve 280 şubemizde de benzer olumsuzluklarla karşılaşılırdı. Bu olumsuz analiz sonuçları normal prosedürde tespit yapılan şubeye hızlı şekilde tebliğ edilmeliydi. Biz ilk analizle ilgili sonuçtan 18.03.2024' te haberdar ediliyoruz. Normal Bakanlık işleyişindeki teamüle göre olumsuz bir sonuç tespit edildiğinde sonuç derhal olumsuzluk tespiti yapılan iş yerine bildirilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum