Konya AGD'den İsrail'e sert tepki: "Gazze'yi yalnız bırakmayacağız"

Konya AGD'den İsrail'e sert tepki: "Gazze'yi yalnız bırakmayacağız"
 Muhabir
AGD Konya Şube Başkan Yardımcısı Yanar, Gazze'deki soykırıma karşı İslam ülkelerinin askeri müdahale etmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye hükümetinden de belirli adımlar atılmasını talep etti ve Gazze'nin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yanar Kültürpark Kubbetü's-Sahra'da gerçekleştirilen basın açıklamasında, İslam ümmetinin iftiharı olarak nitelendirdiği Hamas hareketinin meydanlara inilmesi çağrısı üzerine toplandıklarını belirtti.


Başkan Yanar, Siyonist İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın üzerinden 550 gün geçtiğini hatırlatarak, "Halen dimdik ayakta duran ve ümmetin izzetini muhafaza eden Hamas hareketini can-ı gönülden selamlıyoruz" ifadelerini kullandı. Gazze halkının insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin muhatabı olduğunu vurgulayan Yanar, her daim onların yanında olduklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2025-04-08-at-20-28-58-2.jpg

"GAZZE İÇİN HAREKETE GEÇİLMEYEN HER SANİYE AHİRETTE AZAP OLACAK"

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımın şiddetini her geçen gün artırdığını söyleyen Yanar, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden Gazze halkının hedef alındığını ve anne karnındaki ceninlerin dahi şehit edildiğini kaydetti. Onlarca İslam ülkesine rağmen Gazze'ye tek bir gram gıda sokulmasına izin verilmemesinin, Siyonistlerin Gazze halkını tamamen yok etmek istediğinin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bu şartlar altında Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniyenin ahirette cehennem azabı olarak karşılarına çıkacağını belirten Yanar, "Anaların evlatlarını cennete uğurlarken 'Kudüs’e feda olsun' haykırışında bulunduğu Gazze’de böyle giderse tek bir kişi dahi sağ kalmayacaktır" uyarısında bulundu.

whatsapp-image-2025-04-08-at-20-28-58-3.jpg

"GÜN GAZZE İÇİN ÖLME VAKTİDİR"

"Gün ayağa kalkma günüdür" diyen Yanar, Gazze ile olmanın kafi gelmediği, Gazze için ölmenin gerektiği bir zaman diliminde olunduğunu vurguladı. Gazze'yi düşünerek ahiret korkusuyla titreme vaktinin geldiğini söyleyen Kara, Gazze'de şehit olan annelerin ve çocukların tüm ümmetin anneleri ve çocukları olduğunu ifade etti. Şehit olan çocuğunu bir bez torbasında taşıyan babanın acısının ancak ayağa kalkarak paylaşılabileceğini belirtti.

Müslümanlara seslenen Yanar, "Bize ne oluyor da ahiret yokmuşçasına Gazze’yi yalnız bırakıyoruz? Yaptıklarımızın yanı sıra yapmadıklarımızın da hesabının sorulacağı o günden korkmuyor muyuz? Mahşer günü yakamıza yapışacak olan bebekler de mi korkutmuyor bizi? Varlığımızı, Siyonist İsrail’in yokluğuna adamak için daha neyi bekliyoruz?" şeklinde konuştu.

İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI: ASKERİ MÜDAHALE DİNİ ZORUNLULUKTUR

İslam ülkelerinin liderlerine de seslenen Yanar, atılmayan adımlar yüzünden Siyonist İsrail'in en büyük destekçisi konumuna düşüldüğünü ifade etti. Bir buçuk milyarlık İslam aleminin liderlerinin sekiz milyonluk İsrail'e sadece "Kahrol" demekle yetinmemesi gerektiğini vurgulayan Kara, liderlerin kavli değil fiili dua makamında olduklarını hatırlattı ve Allah rızası için kendilerine gelmeleri çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin fetvasını hatırlatan Yanar, İslam ülkelerinin Siyonist İsrail'e karşı derhal askeri müdahalede bulunmasının dini bir zorunluluk olduğunu, Filistin direnişinin askeri ve mali açıdan desteklenmesi gerektiğini, ümmeti savunmak için İslam ülkeleri arasında askeri ittifak kurulmasının dini bir vecibe olduğunu ve Siyonist İsrail'e petrol, gaz ve enerji kaynakları sağlamanın haram olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2025-04-08-at-20-28-58-1.jpeg

"GAZZE'YE BARIŞ GÜCÜ GÖNDERİLMESİ İHTİYAÇTIR"

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin de belirttiği üzere Gazze'ye Barış Gücü gönderilmesinin bir istek değil, ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yanar, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın öncülüğünde 1997 yılında Filistin'in El Halil bölgesine Türk askeri gönderildiğini hatırlattı. Bugün de başta Mehmetçik olmak üzere İslam ülkelerinin ordularının Gazze'ye akın etmesi gerektiğini, tarihin bu sorumluluğu yüklediğini ifade etti. Yanar, Kudüs'ü bekleyen 11. Makineli Takım Komutanı Iğdırlı Onbaşı Hasan'ın bıraktığı yerden nöbeti devralmanın zamanının geldiğini söyledi.

whatsapp-image-2025-04-08-at-20-28-59-1.jpg


"GAZZE İÇİN CİHADDAN GERİ DURMAYACAĞIZ"

Son olarak, Türkiye'deki Müslümanlar olarak Gazze'nin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yanar, "Gazze için cihaddan geri durmayacağız. Siyonist İsrail ve ABD’ye bu coğrafyayı dar edeceğiz. İsmail Heniyye, Yahya Sinvar, Muhammed Deif, Salih Aruri ve nice şehidin yolunu sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.