Konya Aydınlar Ocağı’ndan Nail Bülbül’e meslekte 70. yıl onuru
Konya Aydınlar Ocağı, gazeteci ve yazar Nail Bülbül’ün meslekteki 70. yılını özel bir programla kutladı. Selçuklu Salı Sohbetleri kapsamında düzenlenen etkinlik, İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.
DR. MUSTAFA GÜÇLÜ: “NAİL BÜLBÜL, KONYA’NIN HAFIZASIDIR”
Programın açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Nail Bülbül’ün Konya’nın yakın tarihine ışık tutan bir isim olduğunu belirterek, “Nail ağabey Konya’nın yaşayan hafızasıdır. Meslekte 70 yıl ifadesi, onun hatıraları ve bilgi birikiminin yanında yetersiz kalır” dedi.
“TOPRAKLIK MAHALLESİ’NDEN GAZETECİLİK KARİYERİNE”
Programda meslek hayatını ve hatıralarını paylaşan Nail Bülbül, gazeteciliğe 1954 yılında, Konya Ticaret Borsasında memuriyete başladığı dönemde, İstanbul’a spor haberleri göndererek adım attığını ifade etti. Spor haberlerini detaylandırarak yazmaya başladığını anlatan Bülbül, Yeni Konya ve Yeni Meram gazetelerinde yaşadığı anıları aktardı.
İstanbul’dan temin ettiği fotoğraf makineleriyle Konya’da spor fotoğrafları çekmeye başladığını belirten Bülbül, gazeteciliği dönemin teknolojik gelişmeleriyle birleştirme çabalarını da anlattı. 1979 yılında memuriyetten emekli olduktan sonra da gazetecilikte aktif rol almaya devam ettiğini söyledi.
KONYA’NIN YAKIN TARİHİNDEN ANILAR
Konuşmasının ikinci bölümünde Konya’nın tarihine dair bilgiler paylaşan Nail Bülbül, Zindankale Katlı Otoparkı’nın bulunduğu bölgenin geçmişte sel sularıyla dolan bir çukur olduğunu ve ardından çöplük olarak kullanıldığını ifade etti. Hacıveyiszade Mustafa Efendi’nin İmam Hatip Lisesi arazisinin kazanılmasındaki katkılarını anlatarak, dönemin önemli isimlerini de yad etti.
Eski Üçler Mezarlığı ve Alman mimar Imre Zinger’in Konya’daki yapıları gibi pek çok konuya değinen Bülbül, Selçukspor ve Beşiktaş’ın eski antrenörlerinden Zinger’in Konya’daki spor hayatına da katkı sağladığını belirtti.
LÂDİKLİ AHMET EFENDİ VE KONYA’NIN MANEVİ İKLİMİ
Bülbül, Lâdikli Ahmet Efendi ile ilgili anılarını da paylaştı. Kıbrıs harekâtında yaşadığı bir olayı anlatan Lâdikli’nin, kendisini kurtaran kişiyi yıllar sonra sık sık görmeye başladığını ifade ettiğini aktardı.
Programın sonunda Dr. Mustafa Güçlü, Nail Bülbül’e “Meslekte 70. Yıl” belgesini takdim etti. Bülbül, bu özel programa vesile olan Aydınlar Ocağı’na teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.