Konya camilerinde beklenen hafta başladı! Müftü Öge programı paylaştı...

Konya camilerinde beklenen hafta başladı! Müftü Öge programı paylaştı...
 Editör
Konya'da Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge basın toplantısı gerçekleştirdi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal ve basın mensupları katılım sağladı.

whatsapp-image-2024-09-13-at-10-12-06.jpeg

"PEYGAMBERİMİZ VE ŞAHSİYET İNŞASI"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Müftü Öge, "Hz. Peygamber (sas) kameri aylardan Rebiülevvel ayının 12. gecesi Mekke'de dünyaya gelmiştir. 14 Eylül 2024 Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Hz. Peygamber (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gecenin yıl dönümüdür. 14 Eylül Cumartesi akşamı, Mevlit Kandili tüm camilerimizde Kur'an tilavetleri, salavatlar, mevlit programları ve dualarla idrak edilecektir.
Diyanet İşleri Başkanlığımız, insanımız için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bilince ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu itibarla bu sene de 15-22 Eylül 2024 tarihlerinde kutlayacağımız Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler Haftası'nda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

"İBADET YAPILMAYAN CAMİLER GARİP KALIYOR"

İbadet edilmeyen, cemaati olmayan camilerin "garip" kaldığını açıklayan Öge, "Camiler milletçe hep beraber kaynaşma, kardeşlik ve muhabbetin yaşandığı yerdir. İslam toplumlarında ortak bilincin ve şuurun oluştuğu mekânlardır. Birlik-beraberlik duygularının en üst seviyeye ulaştığı zemindir. Cemaatle kılınan her namazda, aynı safta bedenlerin birlikte kıyam etmesi, kalıpların birliğinden kalplerin birliğine geçişi sağlayan en önemli duruştur. Bütün bunlar ise bizlere takvada yardımlaşmayı öğreten ve yaşatan değerlerdir. Bu yüzden camiler İslam'da çok özel bir konuma sahiptir
Biliyoruz ki, içinde ibadet edilmeyen, cemaati olmayan camiler "garip" kalmaktadır. Camileri garip ve mahzun bırakmamanın yolu, her vakitte içinde ibadet etmektir. Ailelerimiz ve çocuklarımızla beraber her Ezan-ı Muhammedî'nin ardından camilerin huzur veren ikliminde buluşmaktır. Nitekim kıyamet günü Peygamberimizle beraber olacak 7 grup insandan birisi de, "kalbi mescitlere bağlı mü'minlerdir". Bunun için, büyük fedakârlıklarla camiler inşa eden aziz milletimizden, aynı ilgiyi ve heyecanı camilerimizde ibadet etmek için de göstermelerini arzu ediyoruz.
Din Görevlilerimiz ise sevgili Peygamberimizin miras ve emanetini omuzlarında taşıyan, yüce dinimiz İslam'ın yaşama, yaşatılma ve geleceğe taşınmasını dert edinen, necip milletimizin doğumundan vefatına her daim yanında olan, sevincini sevinç, üzüntüsünü keder edinen, yetim ve kimsesizlerin kimsesi olma gayretinde olan, 'Hademe-i Hayrat', 'Gönül Ehli' ve insanlığın iman ve ahlak rehberleridir. Mihraplardan ibadet ve hakikate önderlik eden imam-hatiplerimize, Ezan-1 Muhammedî ile gök kubbeyi mamur eden müezzinlerimize, zihinleri, gönülleri ve hayatları Kur'an ile buluşturan Kur'an kursu öğreticilerimize, Kürsülerden hakikatin sesini yükselten vaizlerimize, Teşkilatımıza nitelikli kadrolar yetiştiren eğitim görevlilerimize, Şehirlerin manevi rehberleri müftülerimize ve milletimize hizmet etmeyi en büyük paye sayan bütün teşkilat mensuplarımıza, fedakâr hocalarımıza tekrar teşekkür ediyor, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı tebrik ediyorum" dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler Haftası Programı

whatsapp-image-2024-09-13-at-10-12-04.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.