Konya emniyeti uyardı: Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat

Konya emniyeti uyardı: Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat
Dolandırıcılar, "Kızımın yaşı küçük, seni şikayet ettim" bahanesiyle korku yaratıyorlar. Daha sonra, kendilerini arabulucu veya uzlaştırmacı olarak tanıtarak mağdurlardan para talep ediyorlar.

İnternet üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarının sayısı her geçen gün artıyor. Dolandırıcılar, sosyal medya platformları üzerinden oluşturdukları sahte hesaplarla hedef aldıkları kişilerle iletişime geçiyor. Ardından, "Kızımın yaşı küçük, seni şikayet ettim" bahanesiyle korku yaratıyorlar. Daha sonra, kendilerini arabulucu veya uzlaştırmacı olarak tanıtarak mağdurlardan para talep ediyorlar. Uzmanlar, bu tür durumlarda E-Devlet üzerinden kontrol yapmanın önemine vurgu yapıyor.

DOLANDIRICILARIN YENİ TUZAĞINA DİKKAT

İHA'dan alınan habere göre: Sosyal medya platformları, dolandırıcıların vatandaşları kandırmak için sıkça kullandığı bir araç haline geldi. Sahte hesaplar aracılığıyla hedef alınan kişilerle mesajlaşan dolandırıcılar, daha sonra telefonla arayarak "Kızımın yaşı küçük, seni şikayet ettim" gibi söylemlerle mağdurları paniğe sürüklüyor. Kendilerini uzlaştırmacı veya avukat olarak tanıtan dolandırıcılar, mağdurun itibarını koruma bahanesiyle para talep ederek dolandırıcılığı sürdürüyor.

iha-20241115aw329515-3.jpg

KONYA EMNİYETİ UYARDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Furkan Fulin, dolandırıcılık yöntemlerini şu şekilde anlattı:
“Sahte sosyal medya hesapları üzerinden iletişim kurulan kişilere, hukuk bürosu adıyla SMS gönderilip ardından avukat sıfatıyla arama yapılıyor. Bu sırada mağdura, iletişim kurduğu kişinin ailesinin şikayetçi olduğu söyleniyor ve para talep ediliyor. Böyle bir durumda, kendisini uzlaştırmacı olarak tanıtan kişiyle iletişimi hemen kesmek, E-Devlet üzerinden ya da cumhuriyet savcılıklarına başvurarak bir soruşturma olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor.”

iha-20241115aw329515-2.jpg

Avukat Suat Altınsoy ise artan sosyal medya kullanımıyla bu tür dolandırıcılık olaylarının çoğaldığını belirterek şu önerilerde bulundu:
“Hiçbir şekilde karışmadığınız bir olayla ilgili size yöneltilen suçlamalar ya da tehdit içerikli mesajlar karşısında dikkatli olun. Böyle durumlarda hemen emniyet güçlerine haber verin. Bu tür aramalara veya mesajlara kesinlikle itibar etmeyin.”

iha-20241115aw329515-1.jpg

Uzmanlar, internet ve sosyal medyadaki dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşların bilinçli hareket etmesinin ve şüpheli durumlarda resmi kurumlara başvurmasının önemine dikkat çekiyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.