Konya Milletvekilinden AKPM'ye sert mesaj!

Göka, "Türkiye artık eski Türkiye değil! Türkiye'ye parmak sallayıp onu sözde hizaya sokmaya çalışanlara açık bir mesajımız var: Bu devir geride kaldı!" ifadelerini kullandı.
Gazze'de aylardır süren insanlık suçlarına sessiz kalanların, Türkiye'deki hukuki süreçleri hemen siyasallaştırmaya çalıştığını belirten Göka, bu durumun kendilerini şaşırtmadığını ve çifte standardın burada da devreye girdiğini söyledi. Göka, bu çifte standartların, "Türkiye'den endişeliyiz" klişesinin ve kronik "Erdoğan karşıtlığı" saplantısının artık hükmünün kalmadığını vurguladı.
Türkiye'nin hukukun üstünlüğünü esas alan, bölgesinde barış ve istikrarı önceleyen bölgesel bir güç ve küresel bir aktör olduğunu dile getiren Göka, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yürütülen adli soruşturmayı bir 'siyasi soruşturma' olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu ve hukuki değerlendirmelerin siyasi zemine çekilmesinin hukuk devleti ilkesine aykırılık teşkil ettiğini kaydetti.
"HİÇ KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR"
"Hiç kimse hukukun üstünde değildir" diyen Göka, bazı çevrelerin bu yolsuzluk soruşturmasını siyasallaştırarak Türk yargısına müdahale etmeye ve bağımsız yargı üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ifade etti. Avrupa'da bir siyasetçiye soruşturma açıldığında "hukuk devletinin gereği" denirken, aynı sürecin Türkiye'de yaşandığında "otoriterlik" suçlaması yöneltildiğini hatırlatan Göka, "Eğer gerçekten demokratik değerlere bağlıysanız, bu bağlılığı seçici değil, tutarlı bir şekilde göstermek zorundasınız" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.