Konya Milletvekilinden tarımda kriz uyarısı!

Konya Milletvekilinden tarımda kriz uyarısı!
 Editör
CHP Konya Milletvekili Bektaş: Çiftçilerimizin borç yükü, tarım sektörüyle gıda güvenliğini tehdit etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş TBMM’sinde yaptığı konuşmada çiftçilerin borçlarına dikkat çekerek, “Çiftçilerimizin karşı karşıya olduğu borç yükü, ülkemizin gıda güvenliğini ve tarım sektörünü ciddi şekilde tehdit etmektedir” diye konuştu.

TBMM’sindeki konuşmasında AK Parti iktidarlarının başarısız tarım politikaları yüzünden çiftçilerin borç yükü altında olduğunu belirten CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, AKP iktidarının başarısız tarım ve ekonomi politikalarının bir sonucu olarak; çiftçilerimizin karşı karşıya olduğu borç yükü, ülkemizin gıda güvenliğini ve tarım sektörünü ciddi şekilde tehdit etmektedir. Çiftçilerimizin bankalara olan toplam borcu 710 milyar TL'yi aşmış durumdadır. Bu borç yükü, üreticilerimizi iflasın eşiğine getirmiştir. Tarım sektörü can çekişirken, çiftçimizin yalnız bırakılması kabul edilemez. Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere çiftçilerimizin bankalara olan borçlarının yapılandırılması ve borçların faizlerin silinmesi gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, çiftçimizin ayakta kalmasıyla mümkündür. Meclisimizi bu konuda somut adımlar atmaya çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.