Konya’da Aşurenin maliyeti belli oldu!

Konya’da Aşurenin maliyeti belli oldu!
 Editör
Aşure malzemeleri tezgâhlarda yerini aldı. Buğday, nohut, fasulye, incir ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan aşure fiyatları Konya’da belli oldu. Muharrem ayında dağıtılması gelenekselleşen aşurenin maliyeti bu yıl Konya'da 1000 TL'yi buldu

Uzun yıllardır Konya'da kuruyemiş işletmeciliği yapan İbrahim Bakırcı geçen yıl daha uygun fiyatlarla kaynayan bir tencere aşurenin bu yıl 1000 TL'ye kaynayacağını söyledi.

dsc-0059.jpg

“KİLO MALZEME FİYATLARI”

Malzemelerin kilo fiyatlarını belirten Bakırcı, ”Buğday 35 lira, nohut 35 lira, Kuru fasulye 75 lira, kuru üzüm 570 lira, kuru kayısı 250 lira, kuru incir 380 lira, toz şeker 30 lira, ceviz 500 lira, fındık 450 lira, çam fıstığı 750 lira” dedi.

pusula-manset.png

“20 KÂSE AŞURE İÇİN ORTALAMA BİR FİYAT HESAPLADIĞINDA”

Ortalama olarak gram hesabı yapan Bakırcı, ”Buğday, nohut, kuru fasulye, kuru üzüm, kuru kayısı, toz şeker, ceviz ve fındık gibi temel malzemelerin toplam fiyatı gram olarak hesaplandığı taktirde 1000 lirayı buluyor” İfadelerini kullandı.

dsc-0065.jpg

dsc-0063.jpg

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre, Muharrem ayı bu yıl 7 Temmuz 2024 Pazar günü başlayacak ve 4 Ağustos 2024 Çarşamba günü sona erecek. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü ise Aşure Günü olarak kutlanacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.