Konya'da baba-kız beraber oto tamirciliği yapıyor

Konya'da baba-kız beraber oto tamirciliği yapıyor
16 yaşındaki Didem Özdemir, babasının usta öğreticiliğinde iyi bir oto tamircisi olup kendi iş yerini açmak istiyor.

16 yaşındaki Didem Özdemir, babasının usta öğreticiliğinde iyi bir oto tamircisi olup kendi iş yerini açmak istiyor.

BABASI KIZINA USTALIĞI ÖĞRETİYOR

AA'dan alınan habere göre: Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Didem Özdemir, babası Seyit Özdemir'in ustalığında oto tamirciliği öğreniyor ve kendi iş yerini açmayı hayal ediyor. Yaklaşık altı ay önce babasının iş yerinde çalışmaya başlayan Didem, Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi'ne devam ederek mesleğin inceliklerini öğreniyor.

aa-20241026-36016931-36016930-baba-kiz-sirt-sirta-verip-oto-tamirciligi-yapiyor.jpg

Seyit Özdemir, 28 yıldır oto tamirciliği yapıyor ve Didem'in yanında çalışmaya başlamasıyla mutlu olduğunu belirtiyor. Didem, günlük işlerin yanı sıra araçların tekerleklerini ve silindir kapaklarını sökebiliyor. Seyit Özdemir, kızıyla olan ilişkisini iş yerinde ustası, evde ise babası olarak tanımlıyor. "Sanayide kız çocuğu olmaz" diyen esnafların zamanla Didem'e alıştığını ve onu sevdiğini vurguluyor.

aa-20241026-36016931-36016929-baba-kiz-sirt-sirta-verip-oto-tamirciligi-yapiyor.jpg

Didem, annesinin konfeksiyon dükkanında çalışmayı teklif etmesine rağmen babasının oto tamir atölyesini tercih ettiğini söylüyor. Arabalara olan ilgisini dile getiren Didem, çıraklık eğitiminde tek kız olarak bulunmaktan gurur duyuyor. Hedefinin usta belgesi alarak kendi dükkanını açmak olduğunu belirtiyor. Didem'in azmi ve kararlılığı, onu mesleğinde başarılı bir usta olma yolunda ilerliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.