Konya’da bugün neler oldu? (22 Eylül 2024)

Konya’da bugün neler oldu? (22 Eylül 2024)
 Editör
Konya’da bugün (22 Eylül 2024 Cumartesi) neler oldu? Neler yaşandı? İşte detaylar…

Konya’da bugün neler yaşandı Konya halkı tarafından merak ediliyor. Sizler için gün içerisinde neler yaşandığını derledik. İşte Konya’da bugün neler yaşandı…

1. Konya'nın Beyşehir ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 12 kişi yaralandı.

aw292456-04.jpg

2. Konya, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir sanayi konusunda Türkiye'nin en büyük zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Konya Sanayi Odası tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde Ekonomi Gazetesi iş birliğinde gerçekleştirilecek 3. Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi, 25 Eylül Çarşamba günü Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılacak.

iha-20240922aw292457-1-t.jpg

3. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nde incelemelerde bulundu. slbl1078.jpg

4. Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG tarafından Amerika’nın New York şehrindeki Türkevi’nde toplandı.

dsjdbxfpwu76uc97v4iu2dcg48jxgvdttmoib76o.jpg

5. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala ev kiralayacak öğrenciler için uyarılar Konya Emlakçılar Odasından geldi. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay Öğrencilerin mağdur olmaması için uyarıda bulundu.
baskan-sedat-altinay.jpg

7. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Mevlana Meydanı’nda, “99 Neyzen ve 99 Semazen” programı ile başladı.

l5axmi4vri8eimhjauuhazxexppj9nma0dfnnpcj.jpg

8. Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarına başladı.

aw292708-01.jpg

9. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Kazakistan'ın Türkistan şehrinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile "Akademik İş Birliği Anlaşması" imzaladı.

573188.jpg

9. Konya Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Adem Bulut, Gayrimenkulün her zaman uzun vadede iyi bir yatırım aracı olduğunu söyledi.

573187.jpg

10. AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, BM'de bugün başlayacak Geleceğin Zirvesi liderler oturumları öncesinde düzenlenen yan etkinlikte konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına ve Birleşmiş Milletler (BM) gibi uluslararası kurumların yetersizliğine dikkati çekerek, "Bu yüzden Türkiye olarak diyoruz ki, 'Daha adil bir dünya mümkün' ve 'Dünya 5’ten büyüktür" dedi.

573177.jpg

11. Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 22 Eylül 2024’te 2 kişi toprağa verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.