Konya’da bugün neler oldu? (9 Ekim 2024)

Konya’da bugün neler oldu? (9 Ekim 2024)
 Editör
Konya’da bugün (9 Ekim Çarşamba) neler oldu? Neler yaşandı? İşte detaylar…

Konya’da bugün neler yaşandı Konya halkı tarafından merak ediliyor. Sizler için gün içerisinde neler yaşandığını derledik. İşte Konya’da bugün neler yaşandı…

1. Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem’in müjdesi ile, şehir yeni bir yatırıma daha kavuşuyor. Ankara yolu üzerinde, Aksaray Kavşağı yakınında inşa edilecek olan yeni oto galericiler sitesi, Konya’nın otomotiv sektöründeki öncü konumunu daha da güçlendirecek.

img-20241008-wa0005.jpg

2. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Ersen Aydın, Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaptığı saha çalışmalarında yeni bir akrep türü keşfettiğini söyledi.

iha-20241009aw304292-1-t.jpg

3. Adıyaman ve Konya'da PKK/KCK Terör örgütü üyesi olan ve terör propagandası yapan 3 kişi düzenlenen operasyon ile yakalandı.iha-20241009aw304309-2-t.jpg
4. Konya'da ünlü markalardan pek çok işletmeye kadar taklit ve tağşiş ürün tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Konya'da taklit ve tağşiş ürün üreten firmaları paylaştı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda, Konya'da ünlü markalardan pek çok işletmeye kadar taklit ve tağşiş ürün tespit edildi.

ekran-alintisi1.jpg

5. Konya Ticaret Odası ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen programda, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması için Ticaret Müşaviri ve Ticaret Ataşesi bürokratları Konyalı ihracatçılarla biraraya geldi.

kto-ticaret-bakanligi-burokratlari-toplantisi-4.jpg

6. Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 2024 yılı rehberlik ve bilgilendirme programı konusunda açıklama gerçekleştirildi.

sgk-il-muduru-murat-mustafa-yavuz.jpg

7. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, ‘Hoş Geldin Bebek’ paketiyle yeni çocuk sahibi olan çiftlerin mutluluğuna ortak oluyor. Karatay Belediyesi, “Hoş Geldin Bebek” projesi ile ailelerin sevinçlerine ortak oluyor. Proje, ilçedeki her yeni doğan bebeğe yönelik hazırlanan hediye paketleri ile annelere ve bebeklere özel bir karşılama imkanı tanıyor. 15 yıldır projeyi sürdüren belediye bugüne kadar 103 bin aileye ulaştı. Hoş Geldin Bebek projesinin vatandaşlardan tam not aldığını aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Hoş Geldin Bebek Projesi’nin büyük bir başarıya ulaştığını söyledi.

hos-geldin-bebek-projesi-1.jpg

8. Selçuklu Belediyesi'nin bu parkında çocuklar hem trafik bilinci kazanıyor hem de eğleniyor. Okul dışı öğrenme ortamlarında hayata dokunan projeleri eğitime kazandıran Selçuklu Belediyesi, trafik bilincine çok önemli katkılar sağlayan Selçuklu Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimlerini sürdürüyor. Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) kapsamında gerçekleşen eğitimlerde öğrenciler hem eğleniyor hem de trafik bilinci kazanıyor.

trafik-egitim-parki-egitim-12.jpg

9. Konya, 19-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Konya Kitap Günleri ile kitapseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen bu önemli etkinlik, bu yıl "Özgürlük için oku" temasıyla gerçekleşecek.

pusula-manset.jpg

10. Eyüpsor maçında kırmızı kart gören ve tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Beşiktaş maçında yedek kulübesinde olmayacak.

11. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenen UCLG 2024 Dünya Konseyi’ne katılıyor. Lahey'in Uluslararası Barış ve Adalet Şehri olarak 125. yıl dönümü ve mevcut UCLG yapılanmasının 20. yıl dönümü kapsamında UCLG 2024 Dünya Konseyi, “Gelecek Nesiller Adına Yeni Bir Barış Gündemi” temasıyla Hollanda’nın Lahey şehrinde gerçekleştiriliyor. UCLG Başkanı Altay, Hollanda Lahey'deki toplantıda dünyaya seslendi. İsrail'in insanlığa sığmayan katliamından bahseden Altay, "Tonlarca bomba ile öldürülen masum bebeklerin cesetleri, bugün sessiz kalan dünyanın alnında kara bir lekedir" dedi.

xggxz23dyxzmdjjde1ec5khzoxsd0wva0awei8tb.jpg

12. Karatay Belediyespor Kulübü antrenörleri, antrenör buluşmasında bir araya geldi. Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda yeni sezon hedefleri belirlendi.toplanti-5.jpg

13. Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 9 Ekim 2024’te 9 kişi vefat etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.