Konya’da gribe kalkan olacak kış çayı raflarda yerini aldı!

Konya’da gribe kalkan olacak kış çayı raflarda yerini aldı!
 Editör
Konya'da uzun yıllardır aktarlık yapan Merve Saraç, kış aylarının yaklaşması ile birlikte hastalıklardan korunmak için kış çayı kullanılmasını tavsiye etti.

Eylül ayı ile Konya’da soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Kış aylarına yaklaşılması ve havaların soğumasıyla birlikte hastalıkların yayılma hızında da artış gözlenirken, bazı vatandaşlar hastalıklardan ve virüslerden korunmak için bitki çaylarına rağbet gösteriyor.

dsc-0086.jpg

Aktar Merve Saraç kış günlerinin yaklaşması ile birlikte hastalıklardan korunmak için kış çayı kullanılmasını önerdi. Kış çayının stres ve yorgunluğa da iyi geldiğine dikkat çeken Saraç, Mevsimsel geçişlerden dolayı satışlarının oldukça yükseldiğini söyledi.

dsc-0079.jpg

“SAĞLIKLI VE DİRENÇLİ BİR BAĞIŞIKLIK İÇİN

Konya’da aktarlık yapan Saraç, kış çaylarının, hastalanmadan önce bağışıklık sistemini güçlendirmesinden dolayı içilmesi gerektiğini belirterek, “Kış çaylarının antibiyotik ilaç tedavisi gibi vücuda bir birçok faydası oluyor ve solunum yolu enfeksiyonuna da iyi geliyor. Hastalanmak istemeyenler veya bağışıklığı düşük olanlar bu çayları tükettiği sürece kolay kolay hastalanmaları mümkün olmaz. Hastalıkların birçoğu bağışıklık sisteminden geçiyor. Sağlıklı ve dirençli bir bağışıklık için kış çaylarını tüketmekte oldukça faydalar var” dedi.

“SAĞLIKLI BESLENME VE KIŞ ÇAYIYLA BAĞIŞIKLIĞA DESTEK”

Beslenmeyi sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun ihtiyaç duyacağı besin öğelerinin yeterli miktarda alınıp vücutta kullanılması olarak tanımlayan Saraç besinlerin bileşiminde bulunan ve farklı görevleri olan besin öğelerinin karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su şeklinde gruplandığına vurgu yaptı. Besinlerin gruplara ayrıldığını belirten Saraç, “Bol sıvı tüketimi ve dengeli beslenme çok önemlidir. Sağlığınızı düşünüyorsanız beslenmenize dikkat edeceksiniz” dedi.

dsc-0083.jpg

“SAĞLIKLI BİR KIŞ GEÇİRMEK MÜMKÜN”

Kış çaylarına Konyalıların ilgi duyduğunu söyleyen Saraç, “Kış çaylarına karşı vatandaşlarımız bilinçli neyin ne işe yaradığını genel olarak biliyorlar. Bildiklerinden ötürü ne alacaklarını biliyorlar o yüzden genel olarak Konya’daki aktarlarda şu şekilde atom diye tabir edilen karışım satılmakta. Kış çayı olarak bunu veriyoruz. Atom diye bilinen paketimizin fiyatları oldukça uygun genel olarak 100 liradan başlayıp 200 liraya kadar değişkenlik gösterebiliyor. İçerisinde Ihlamur, Ada çayı, ayva yaprağı, papatya, hibiskus, kuşburnu bulunuyor. Bu paketi günde 2 defa veya 1 kere kaynatılıp içilmesini tavsiye ediyoruz. Uzun süreli kullanımlarda ve dengeli beslenme ile sağlıklı bir kış geçirmek mümkün” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.