Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Konya’nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile yapılıyor.

Hadim'de üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

aa-20241002-35794881-35794878-konyada-hadim-uzum-pekmezi-ve-golge-kurutmasi-geleneksel-yontemlerle-yapiliyor.jpg

AA'nın haberine göre: Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden Konya'nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

aa-20241002-35794881-35794868-konyada-hadim-uzum-pekmezi-ve-golge-kurutmasi-geleneksel-yontemlerle-yapiliyor.jpg

Özenle toplanan aroma değeri yüksek üzümlerden, asırlık yöntemlerle gölge kurutma kuru üzümü yapılıyor.

aa-20241002-35794881-35794871-konyada-hadim-uzum-pekmezi-ve-golge-kurutmasi-geleneksel-yontemlerle-yapiliyor.jpg

Bağlardan toplanıp evlerin tavan arasında kurutulduktan sonra zümrüt rengini andıran, kendisine özgü aromasıyla "gök üzüm" ve "gölge kurusu" olarak da tanınan yeşil kuru üzüm, bölgenin temel geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.