Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konyalı ‘Elektrikli Scooter’ları Sevdi

Konyalı ‘Elektrikli Scooter’ları Sevdi

Hani şu turkuaz turuncu renkte olan yanınızdan geçerken dikkatle hem scootera hem de üstündeki insana baktığınız aletlerden bahsediyorum.

Özellikle geçtiğimiz hafta sonu ‘market alışverişi’ gerekçesiyle sokaklara akın edenlerin hallerini görünce, kısmi bir şaşkınlık oluşuyor insanda. Hacı amcaların hacı teyzelerin bu elektrikli scooter ile imtihanlarına şahit olunca tebessüm etmeden geçilmiyor.

Çocuk yaşı hiç geçmezmiş derler ya hani…

Bazen gruplar halinde gençler görüyoruz. Kovana akın eden arılar gibi yollarda vızır vızır hareket ediyorlar.

Amerika ve  Avrupa ülkelerinde gördüğümüz; ülkemizde de yaygınlaşma aşamasında olan bu ulaşım şeklini Konyalı vatandaşlarımız çabuk kanıksadı anlaşılan.

Bazen bir kırmızı ışık lambasının direğinde bazen de yol tabelalarının altına kilitlenmiş vaziyette görüyorsunuz. Yer fark etmiyor. İşi biten uygun yere kilitleyip evine gidiyor.

Kış aylarında hizmete açılmasına rağmen havaların güzel gitmesi avantaja dönüşmüş durumda. Ulaşım için de heyecan için de verimli bir hizmet.

Uygulayıcı firma şuan için 100 adet scooterı hizmete sunmuş durumda.

Bilmeyenler için kısaca bilgi verelim. Bu aletler nasıl çalışıyor, nasıl gidiyor?

Elektrikli scooterları kullanmak isteyenler, belirlenmiş bölge içerisinde mobil uygulamada gösterilen noktalardan alabiliyorlar.

Kullandıktan sonra ise kilitleyerek yukarıda saydığım yerlerden birine bırakıyorlar. Zira başka bir kullanıcı geldiği zaman yine mobil uygulama üzerinden kilidi açıp kiralayabiliyor.

Elektrikli scooterlar oldukça korumalı, çalınmalara karşı uydu üzerinden sürekli takip ediliyor.

Biz şimdiden yazmış olalım ya! Salgın hafifler de güzel bir yaz geçirirsek Konya sokaklarında bu scooterlardan geçilmez artık. Bisiklet şehri Konya, scooter şehri Konya’ya doğru yol alır vesselam…

 

ŞİVLİLİK KARARI

Konya Valiliği alınan Hıfzıssıhha Kurulu kararınca çocukların şivlilik toplayamayacağını belirtti.

Şehrimizin önemli geleneklerinden biri bu. 3 ayların habercisi… Bu yıla özel şeker çikolata toplanmayacak. Eğitim öğretimin yapılamadığı bir ortamda elbette haklı bir karar. Marketlerdeki şivlilik satışları da haliyle bu süreçten etkilenecek.

Konya Büyükşehir bu aşamada çocukları düşünüp 20 bin hediye çanta dağıtıyor. Kayıtlar bugün, ilk gelen alacak…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR