Konyalıların hafta sonu adresi belli oldu

Konyalıların hafta sonu adresi belli oldu
 Editör
Konya'nın kalbinde yeniden hayat bulan Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi, kısa sürede Konyalıların en gözde mekanlarından biri haline geldi.

Meram Belediyesi'nin titizlikle yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla Meram, eski ihtişamına kavuşmaya devam ediyor.

Bu çalışmaların en dikkat çeken örneklerinden biri olan ‘Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi’, kısa süre içinde Konyalıların ve şehir dışından gelen misafirlerin vazgeçilmez uğrak noktalarından biri haline geldi.

dsc-0067.jpg

Meram Belediyesinin çalışmalarıyla yeniden hayat bulan Meram Köprüsü’nün yanındaki ‘Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi’, şehrin ve şehir dışından gelen misafirlerin büyük beğenisini topladı. Konseptinden hizmet kalitesine, çevre güzelliğinden ikramlarına kadar her yönüyle misafirlerine nostalji yaşatan çay bahçesi, açıldığı zamandan bu yana Konyalılar tarafından fazlasıyla rağbet görüyor.

dsc-0073.jpg

"MERAM CIVIL CIVIL GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ"

Yapılan düzenleme ile eski cıvıl cıvıl günlerine geri dönen Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi’nde misafirler çay, oralet, çekirdek, mısır, pamuk şekeri eşliğinde hem hatıralarını tazeliyor hem de sohbetlerle vakitlerini en güzel şekilde geçiriyorlar. Bölgenin tarihi ve yeşil dokusu korunarak düzenlenen çay bahçesi misafirlerine bir taraftan da çocuklarını mazi ile tanıştırmanın keyfini yaşatıyor.

dsc-0072.jpg

"HAFTASONLARI DOLUP TAŞIYOR"

Açıldığı günden bu yana Konyalıların yoğun ilgisini çeken çay bahçesi, özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Ailelerin, arkadaş gruplarının ve yalnız kalmak isteyenlerin huzur bulabileceği bu mekan, hem sunduğu atmosferle hem de geniş yelpazedeki ikramlarıyla misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi, sunduğu doğal güzellikler ve köklü mirasıyla şehir dışından gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Misafirler, çay bahçesinde oturup çaylarını yudumlarken Meram’ın tarihi dokusunu soluyabiliyor. •Muhammet Yavaş

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.