Konya'nın dev nalbur firması AVM'lerde yerini alacak!

Konya'nın dev nalbur firması AVM'lerde yerini alacak!
Güven ilkesinden hareketle ticari yaşamını sürdüren Büyükokkalar Hırdavat & Nalburiye sattığı ürünlerin daima arkasında olarak satış sonrası hizmetlerini de eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor.

Büyük Okkalar Hırdavat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okka, Prestij dergisine özel yaptığı açıklamalarda yeni hedeflerini ve ürün kalitelerini anlattı. Okka, “Büyükokkalar Hırdavat & Nalburiye olarak 25 yıldır faaliyetlerimizi uzman kadromuz ile Kendi alanında dünyanın en tanınmış, kalitesini uluslararası pazarlarda ispatlamış markaların, Türkiye temsilciliğini sürdürüyoruz. Kurumsal firmamızı alışveriş merkezlerine taşıma gibi bir hedefimiz söz konusu. Belli ulusal firmalar dışında hırdavat satışı temin eden bir bölüm bulunmuyor. Fakat bizler özellikle lüks grubunu alışveriş merkezlerine taşımak istiyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-05-23-at-15-12-53-1.jpeg

DEDEDEN TORUNA KALİTENİN ADRESİ: BÜYÜKOKKALAR

Çağın gerekliliğini yakından takip ettiklerini ifade eden Büyük Okkalar Hırdavat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okka, “Büyükokkalar Hırdavat & Nalburiye olarak 25 yıldır faaliyetlerimizi uzman kadromuz ile Kendi alanında dünyanın en tanınmış, kalitesini uluslararası pazarlarda ispatlamış markaların, Türkiye temsilciliğini sürdürüyoruz. Müşterilerimizin ihtiyacı olan ürünleri, teknolojinin fayda sağladığı son yeniliklerle, uluslararası standartlarda belirtilen özelliklere sahip olacak şekilde ve en uygun koşullarda müşterilerine ulaştırmayı kendimize hedef ediniyoruz. Türkiye geneline yayılmış oldukça geniş bir müşteri portföyümüz bulunuyor. İç piyasanın yüzde yetmişine hakimken dış piyasanın ise yüzde otuzuna hakimiz diyebilirim. Çağın gerekliliklerini yakından takip ederek, gün geçtikçe zorlaşan ticaret hayatında şeffaf ve bütünü görebilen bir politika izlemeye devam ediyoruz. Firmamız deden toruna 3. Kuşak olarak faaliyetlerine güvenle devam ediyor” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-05-23-at-15-12-52.jpeg

‘SEKTÖR OLARAK PANDEMİ

SÜRECİNİ İYİ DEĞERLENDİRDİK’

Pandemi sürecini Türkiye olarak iyi değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Mehmet Ali Okka, “İnşaat alanında kaba malzeme olmaksızın ince işler dediğimiz ahşabı destekleyecek şekilde ürünlerimiz ile hizmet veriyoruz. Bu ürünler genellikle çivi, tel, boya, mobilya aksesuarı, mutfak ve ankastre vb. ürünlerdir. Firmamızda babam ve ben dahil olmak üzere beş kişiye istihdam sağlanıyor. Sektör 2010 yılından itibaren kötü bir süreç içerisindeydi. Pandemi sürecini ülke genelinde çok olumlu şekilde yönettiğimizi ifade edebilirim. Bunun sebebi ise bir nevi Avrupa’nın çalışmaması ve bu süreçte bizim çalışmamızdı. Ortalama on yılın cirosunu sektör olarak pandemi sürecinde toparladık diyebilirim. Fakat 2023 yılının ikinci yarısında Avrupa’nın da çalışma sürecine dahil olması ile birlikte süreç bizler için geçmişe geriledi. Bunun yanı sıra bankaların taksitlendirme imkanlarını kapatması ile bir büyük darbe daha aldık. Umuyoruz ki gelecek dönemlerde bu süreç normale döner” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-23-at-15-12-52-1.jpeg

‘ÜRÜN FİYATLARIMIZ

İNTERNET İLE BAŞA BAŞ’

İnternet satışlarının geçmiş dönemler de piyasayı kötü etkilediğini ifade eden Mehmet Ali Okka, “İç piyasanın yüzde yetmişine dış piyasanın ise yüzde otuzuna hakimiz diyebilirim. Ürünlerimizin 2015 yılına kadar A kaliteli olarak nitelendiriyorduk. Fakat pandemi döneminde yetişmeyen siparişler sonrası piyasada oluşan merdiven altı satış ve ürün üretimleri ile kalitelerde düşüş yaşandı. Talepler fiyatlardan dolayı daha ucuz ve kalitesiz üründen yana oluyor. Elbette doğru bir tercih değil. Fakat yaşanan ekonomik sıkıntıların müşterilerimize bu şekilde yansıdığını ifade edebilirim. Ürünlerimizin tedariklerini çoğunlukla İstanbul, Ankara, Kayseri ve İzmir’den temin ediyoruz. İnternet satışları geçmiş dönemlerde çok ön plandaydı. Özellikle pandemi döneminde internet satışları bizim sektörde olumsuz etkiler yaratmıştı. Fakat internet satışlarına gelen yeni düzenlemeler ile neredeyse aktif satışımız internet alışverişlerine oranla başa başa gidiyor. Şu an fiyatlarımız neredeyse internet satışları ile ortalama aynı” ifadelerini kullandı.

dsc-0623.jpg

BÜYÜK OKKALAR’DA YENİ HEDEF AVMLER!

Büyük Okkalar Hırdavat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okka, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kurumsal firmamızı alışveriş merkezlerine taşıma gibi bir hedefimiz söz konusu. Belli ulusal firmalar dışında hırdavat satışı temin eden bir bölüm bulunmuyor. Fakat bizler özellikle lüks grubunu alışveriş merkezlerine taşımak istiyoruz. Bizim sektörümüz internetin sayesinde erkeklere nazaran kadınlara da hitap etmeye başladı. Bu projemizi mimarlarımız ile çalışarak daha verimli hale getireceğimizi düşünüyorum.” •TÜLAY GİZEM BAŞAR

whatsapp-image-2024-05-23-at-15-12-47-001.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.