Konya’nın kirazıyla ünlü ilçesi LGS’de soruldu

Konya’nın kirazıyla ünlü ilçesi LGS’de soruldu
 Muhabir
Pazar günü öğrencilerin hayalini kurdukları liseye yerleşebilmek için ter döktükleri LGS’de Konya’nın kirazıyla ünlü, dünya genelinde bilinen ilçesi Hadim sınava konu oldu

Geçtiğimiz Pazar günü Liselere Giriş Sınavı (LGS) gerçekleştirildi. Eğitim hayatlarındaki en önemli aşamalardan biri olan LGS için ter döktü. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin katıldığı sınavda Konya ve Hadim detayı dikkat çekti.

Sınavda öğrencilere “Konya’nın Hadim İlçesi (I), Türkiye’ye kiraz hasadının en geç yapıldığı yerlerdendir. Burada yetiştirilen “Ziraat 900” cinsi kirazlar Orta Doğu (II), Avrupa Birliği ve Asya Ülkeleri (III) başta olmak üzere birçok ülkede Türk Kirazı (IV) olarak biliniyor.

Bu parçadaki numaralanmış sözlerden hangisinin yazımı doğrudur?” şeklinde soru soruldu. Öğrenciler sorunun doğru cevabını ararken, milyonlarca genç ise Konya’nın Hadim ilçesinden, Hadim ilçesinin Türkiye’de özellikle ihraç edilen kirazda çok önemli bir konumunun olduğundan ve Hadim kirazının Türk kirazı olarak anılır olduğundan haberdar olmuş oldu.

hadim-kiraz1.jpg

ERKEN HASAT KİRAZLAR ÇIKTI

Öte yandan Konya’nın Hadim ilçesindeki Aladağ bölgesinde ilk kiraz hasadı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. İlk kirazların hasat edildiği Aladağ bölgesinde kiraz hasadının yaklaşık 4 ay sürdüğü, Eylül ayının sonuna kadar kiraz hasadının devam ettiği öğrenildi. Geç hasat kirazı Eylül ayı içerisinde hasat edilecek.

hadim-kiraz.jpg

Hadim’de üretilen kiraz, başta Orta Doğu, Avrupa ülkeleri, Asya ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.

hadim-kiraz4-001.jpg

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum