Konya'nın tarihi imam hatip lisesi yeniden inşa ediliyor! Konya yeni bir markaya kavuşacak

Konya'nın tarihi imam hatip lisesi yeniden inşa ediliyor! Konya yeni bir markaya kavuşacak
 Muhabir
Konya'nın yetiştirdiği birçok önemli ismin çıkış noktası olan imam hatip lisesi, yeniden doğuyor. Yıkılan tarihi binanın yerine modern bir eğitim yuvası inşa edilecek.

Konya ekonomi ve siyaset dünyasına yön veren pek çok ismin yetiştiği Konya'nın tarihi imâm hatip lisesi yenileniyor. Ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkılmasına karar verilen ve geçtiğimiz süreçte yıkımı gerçekleştirilen okulun yerine modern bir eğitim okulu kurulacak. Türk Anadolu Vakfı öncülüğünde belediyeler ve hayırseverlerin katkısı ile yapılacak yeni Konya İHL’nin resmi temel atma töreni gerçekleşti.

Bugün'ün tarihe not düşüldüğünü ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kıymetli Konyalılar, değerli hemşerilerim, öğrenci kardeşlerim; hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Konya tarihine baktığımızda, Konya'nın en önemli fotoğraflarından birisi, burada 1951 yılında çekilen; başta rahmetli hocamız olmak üzere, o gün temel atma töreninde bulunan güzel insanlar hatıralarımıza geliyor. O gün yakılan meşale, elhamdülillah, bugün Türkiye'nin her yerinde örnek imam hatiplerle yeni bir neslin yetişmesine vesile oldu. Konya İmam Hatip de şehrimizin en önemli markalarından birisi.Tabii, üzerinde çok tartışıldı, çok konuşuldu. Depremden sonra binanın yıkılmasına karar vermek herkes için çok zordu. Ama hepimizin amacı, çocuklarımızı güvenli bir eğitim yuvasında misafir etmek; Konya'ya yakışır bir şekilde onların eğitimlerini tam anlamak. Ve nihayet gelinen noktada artık 64 derslik ve bütün sosyal imkanların olacağı bir binanın yapılmasına karar verildi. Ben, süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuna eminiz ki, Konya'da hayırlı bir iş asla yarım kalmaz. Adeta Türk Anadolu Vakfı başkanımızın ifade ettiği gibi, o işçi kardeşimizin oruç tutarak verdiği kıymetli paralar gibi, bugün de Konya'dan hem imam hatip mezunları hem eğitim gönüllüleri ve imam hatip severleri, ki eşi ve çocuklarının hepsi imam hatipli olan biri olarak burada bunu özellikle ifade etmek istiyorum, tüm Konyalılar burada, şimdiden daha temel atma törenine başlamadan adeta bir hayırseverlik yarışı içerisindeler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 'Bir tuğla da sen koy' mantığıyla, bu okulun en kısa sürede yapılacağına inanıyorum. Başta Türk Anadolu Vakfımızın değerli başkanına ve yönetimine, Konya İmam Hatipleri Yaşatma Derneği'nin değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah Konya'ya yakışır bir okulu en kısa sürede hizmete açmış olacağız. Ben tekrar okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu okula emek veren tüm hocalarımıza, eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Bu okulda eğitim gören çocuklarımıza başarılar diliyorum. Şimdi onları başka okullara yerleştirdik ama şehrin kalbindeki bu güzel binaya onları bir an önce kavuşturmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Rabbim kaza bela vermesin, bir an önce tamamlamayı nasip etsin.
Hülasa, burada bulunan herkese Konyalılar adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah açılışında da bir arada olmayı temenni ediyorum. Katılımlarıyla bizi onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Milli Eğitim Bakanımızı temsilen aramızda bulunan Bakan Yardımcımıza, Genel Müdürümüze hasreten teşekkür ediyor, hepinize saygıyla, muhabbetle selamlarımı sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-17-2.jpeg

"ARTIK BU OKULLARDAN MEZUN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI, DEVLET ADAMLARIMIZI, İŞ ADAMLARIMIZI KONUŞUYORUZ"

Okulun tekrar hayat bulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit, "Değerli vakfımızın başkanı Erol Bey ve tüm vakıf üyelerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese tek tek şükranlarımı arz ediyorum. İmam hatipli olarak, benim için de burada bulunmak ve bu temelde bir katkı sunmak çok kıymetli. Biz imam hatipleri, geçtiğimiz yıllarda, maalesef 90'lı yıllarda yaşanan mağduriyetlerle anıyoruz. Ülke olarak büyük vakitler kaybettik; hem imam hatipler özelinde hem de meslek liseleri özelinde maalesef kayıp yıllarımız oldu. Ama çok şükür, bugün burada artık bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Mağduriyetleri değil, bu okullardan mezun belediye başkanlarımızı, devlet adamlarımızı, iş adamlarımızı, ülkesine hizmet eden, ülkesini seven, insanı seven, manevi değerlere sahip mezunları ve yetişmiş insanlarımızı konuşuyoruz. Ne kadar şükretsek az. Son 22 yılda Türkiye'de eğitim alanında çok büyük adımlar atıldı. Türkiye'nin dört bir tarafında çok büyük okullar yaptık. İnşallah, şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'in önderliğinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile beraber özlediğimiz, hayal ettiğimiz, hak ettiğimiz yerlere çok daha hızlı bir şekilde geleceğiz. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkürü bu okullara sahip çıkan değerli öğrenci kardeşlerime ve onlara sahip çıkan, güzel evlatlar yetiştiren değerli anne babalara sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun"dedi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-19.jpeg

"YİNE BİR TEMEL ATMA TÖRENİNDE BULUŞTUK"

Temel atma töreninde duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Anadolu Vakfı Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Bizleri burada buluşturan Rabbimize hamd ederek, şükrederek sözlerime başlamak istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yaklaşık 1951 yılında Konya’da açılan İmam Hatip Lisesi, "Polis Mektebi" denilen yerde, küçük bir okulda eğitim-öğretim hayatına başladı. İmam Hatip’in hemen yanında da yeni bir İmam Hatip yapılması için temel atma çalışmaları başlandı. Bizlerde bugün burada yine bir temel atma töreninde buluştuk. Emeği geçenlere burada bulunanlara teşekkür ederiz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-19-2.jpeg

"YENİDEN HAYAT BULMASINA ŞAHİT OLUYORUZ"

Tarihi okulun yeniden hayat bulmasına şahit olduklarından duydukları memnuniyeti dile getiren Konya Valisi İbrahim Akın, "Bu törende sizlere birlikte bu güzel vakitte beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Asırlardır bu toprakların taşıdığı yere bir nefes veriyor yeniden hayat bulmasına şahit oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-17-3.jpeg

"1951 YILINDA ATILAN O TEMEL BİR TOHUM OLDU, FİLİZLENDİ"

Temel atma töreninden duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı' "Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Burada hakikaten çok özel bir topluluk var çünkü bir İmam Hatip okulunun temelini atmak için bir aradayız. Ben inanıyorum ki 1951 yılında ilk temel atılırken de aynı şekilde mümtaz bir topluluk vardı bu temel atma merasiminde. İşte, 1951 yılında atılan o temel bir tohum oldu, filizlendi. Bugün elhamdülillah Konya'mızda Merkez İmam Hatip'in yanında Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Okulu, Mustafa Büyük Kaplan Hafız İmam Hatip Okulu, Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Okulları artık sadece Konya'mızın değil Türkiye'mizin marka okulları haline geldi.Buralardan yetişen öğrencilerimiz her alanda çok büyük başarılar gösteriyorlar ve bizim göğsümüzü kabartıyorlar. Tabii İmam Hatip nesli önemli, neden önemli? İmam Hatip nesli imanlı nesildir. İmam Hatip nesli inançlı nesildir. İmam Hatip nesli devletine, milletine, inançlarına bağlı olan nesildir. Hiçbir zaman ne terör örgütleri ne FETÖ İmam Hatip nesline yaklaşamamıştır. O yüzden Türkiye'nin her alanda hem kurucu gücüdür hem de ileriye taşıyan gücüdür. İnşallah burada yeni yapılacak binamızla birlikte Konya'mız yeni bir markaya da kavuşmuş olacak. Emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür ederim" dedi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-17.jpeg

"KORİDORLARINDA KOŞTUĞUMUZ OKULUMUZU YENİLİYORUZ"

Binanın yenilmesinin hayırlı olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca," Temsilcilerimiz, müftü hocamız Hüseyin başkanımız, sendika başkanlarımız, çok değerli siyasi partilerimizin temsilcileri ve başkanları, kıymetli hocalarım, aramızda bulunan sınıf arkadaşlarım ki içinde birçok değerli insanı görüyorum burada, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hayırlı cumalar diliyorum. Çok heyecanlıyım çünkü 7 yıl boyunca havasını teneffüs ettiğimiz, bahçesinde top oynadığımız, sınıflarında, koridorlarında koştuğumuz okulumuzu yeniliyoruz. Elhamdülillah. Tabii bir taraftan hüzünlüyüz, anılarımız yok oldu gibi geliyor. Ama her şeyin bir sonu vardı. Erol abi bahsetti, hakikaten binamız tehlike arz etmeye başladığı için yıkım kararı verildi. Göreve geldiğimizde bahçemizi yenilemiştik, çok güzel bir bahçemiz var. Yine bahçemizi koruyarak, güzel bir projeyle inşallah kısa süre içerisinde çocuklarımızı tekrar özlenen bu yuvaya kavuşturacağız. Burada çok güzel nesiller yetişti. 1951 yılında Hacı Veyszade hocamın da önderliğinde çok güzel bir işe imza atıldı, başlangıç meşalesi yakıldı. Ve o meşaleyi biz daha gür bir şekilde burada yapmaya gayret ediyoruz. Hakikaten, İmam Hatip nesli biliyorsunuz ki, burada hemen kapının girişinde 'Allah’a dayan, sadece haka ram ol. Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.' yazısını okuyup da bu sözleri kafasına ve dimağına yerleştiren gençlerden, dinine, milletine, İslam’a, Kur’an’a, bilhassa vatan ve bayrak sevgisine aşık olmayan bir nesil yetişmez. Onun için burada binlerce, on binlerce nesil yetişti. Hepsi bu vasıf ve özelliği taşıyan kardeşlerimiz, arkadaşlarımız ve Türkiye sevdalısı, İslam sevdalısı gençler yetişti. Bugün burada bir temel atmıyoruz. Bir binanın temelini atmıyoruz. Burada, gelecekte yetişecek gençlerimizin, bu özellikleri saydığım gençlerin yetişmesinin temelini atıyoruz inşallah. Nice nesiller yetişecek burada. Bakmayın şu anda burada bir bina olmadığına, burada bu binanın ruhu var, İmam Hatip ruhu var. Çünkü 1951’de 7 İmam Hatip Lisesi ile başlayan, ki biz onu yedi başağa benzetiyoruz, 70’lere, 700’lere ve buradan yetişen milyonlarca gence ulaştı. Hamdolsun, bugün bu binanın temelini atmak bizlere ve burada bulunan herkese nasip oldu.Burada emeği geçen başta vakıf başkanımıza ve yönetimine, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu başkanımız ve yönetimine, yine dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Milli Eğitim camiamıza, başta bakanlığımızdan bakan yardımcımıza, bakanımıza, genel müdürlerimize ve il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Yine belediye başkanlarımıza, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-19-1.jpeg

"BUGÜNE KADAR KAZANDIĞIM EN GÜZEL İKİ KİMLİKTİ"

İmâm Hatiplerin önemini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Bir İmam Hatipli olarak bugüne kadar kazandığım en güzel iki kimlikti ve bu kimliğin güzelliği ile onur ve gurur duyuyoruz. Onu lekelememek, ona kötü söz getirmemek için çırpınıp durduk. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çünkü bu kimlik nasıl bütün sıfatların önüne geçtiyse de, yaptığımız en ufak bir hata ve olumsuzluktan dolayı zarar görebilecek sadece biz değil, bu kimliği taşıyan diğer kişiler olduğunu bilerek yetiştik. Elhamdülillah, o günden bugüne kadar herkes hayırla ve dualarla anıldıysa ki, hala öyle anıyoruz namazlarımızdan sonra. Bugün inşallah biz de attığımız temellerle birlikte, bu kimliğin ihyasına sağlayacağımız katkının farkındayız ve inşallah biz de ömrümüz boyunca hayır ve dualarla anılacağız diye temenni ediyorum. Rabbim bizleri ve burada bulunmayan hayırseverleri hayırlı kılar. Teşekkür ederim" dedi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-12-21-18-1.jpeg

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.