Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor son nefeste

Konyaspor son nefeste

Evinde sezonun ilk galibiyetini Eyüpspor'u son nefeste 2-1 yenerek alan Konyaspor, uzun süre stresten bunalan taraftarlarına umut yeşertti.

Uzun süre topa dahi sahip olmadan sahasına hapsolan, 1-0 geriye düştükten sonra da daha da bocalayan sonrasında önce Yusuf Erdoğan ile beraberliği yakalayan ancak uzatmanın son dakikasında Aleksic'in harika volesi ile 2-1'i yakalayan Konyaspor'da Ali Çamdalı kırmızı kart gördü.

Yusuf, Ndao ve Jevtovic'i yedeğe çeken Ali Çamdalı, Keyta, Oğulcan ve Melih'i ilk 11 başlattı. Keyta sağ Pedrinho sol kanatta yeralırken, Uğurcan Adil'in yanında stoperde, Bazoer de liberoda farklı bir görevde yer aldı, Oğulcan ve Melih forvet Kramer'in destekçileriydi. Bu farklı 11 ile Konyaspor evinde seyircisinin de desteği ile başladı ama topa sahip olmakta güçlük yaşadı uzun süre..

Sahasında ilk galibiyeti almak isteyen Konyaspor sanki deplasman takımı gibi sahasına hapsoldu ilk yarıda baskı üstüne baskı yedi, organize atak bile yapamadı hatta birkaç kontra yakalamaya çalıştı bunu da başaramadı ilk yarıda..

38'de Slowik inanılmaz bir kurtarışa imza atarken Konyaspor'un oyunda kalmasını sağladı belki ama ezici topa sahip olma üstünlüğü hala Eyüp'ün elindeydi..!

Ali Çamdalı bu durum karşısında sağ kanatla sol kanadı yer değiştirerek çözmeye çalıştı Keyta sola Pedrinho sağa geçti baktı takım adeta daha da durdu tekrar iki oyuncuyu eski yerlerine aldı..!

2. yarıya aynı kadroyla devam eden Konyaspor, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi o kadar çok pas hatası yapmaya devam etti ki olası atak girişimlerinde de ağır oyun şekliyle saç baş yoldurdu hiç etkili olamadı..

Tepkilerin arttığı dakikalarda Oğulcan'ı aldı 59'da Yusuf Erdoğan'ı sahaya sürdü Çamdalı. Bu değişiklik ile sol kanada Yusuf geçerken Pedrinho da Oğulcan'ın pozisyonuna forvet arkasına görevlendirildi.

Taraftarının yoğun desteğine rağmen istediklerini yapamayan Çamdalı'nın ekibi rakibinin topla daha çok oynamasını bir türlü engelleyemezken 65'te golü de uzaktan çekilen bir şutla kalesinde görünce ''Ali istifa'' tezahüratları yankılandı tribünlerde..!

Oyuna müdahale edildi sonrasında Keyta alındı yerine Umut girdi, Melih Prip'le ve Pedrinho da Aleksic ile değiştirildi Çamdalı tarafından ..

Ve beklenen gol Bazoer'in harika asistinde Yusuf Erdoğan ile geldi maç bambaşka bir hale geldi.

Baskısını artırmaya çalışan Konyaspor üst üste tehlikeler yaşattı rakibine..

85'te ceza sahası içerisine gönderilen topu harika şekilde Aleksic'e aktardı göğsü ile Umut ama Aleksic golü kaçırdı auta vurdu takımını bir golden belki de sezonun ilk galibiyetinden etti..

Elle oynama itirzları vardı hakem devam dedi akabinde Ali Çamdalı kırmızı kartla oyundan atıldı sahadan..

Son dakikada Yusuf harika gördü pasıyla Umut'u ama kontrol edemedi bir gol daha kaçtı ahlar vahlar arasında..!

6 dakika uzadı maç adeta ablukaya aldı rakip kaleyi Konyaspor son frikik topunda Aleksic'in muhteşem volesi ile golü bulup skoru 2-1'e getirdi evindeki ilk galibiyeti elde etmiş oldu..

Bu skorla rahat bir nefes de aldı Konyaspor puanını 11 yaparak girdi Milli araya.. Beşiktaş ve ardından Gaziantep deplasmanları öncesi taraftarına da umut yeşertti..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR