Konyaspor'la Eyüpspor Süper Lig'de ilk kez

Konyaspor'la Eyüpspor Süper Lig'de ilk kez
 Muhabir
Daha önce alt liglerde ve kupada karşılaşan Konyaspor'la Eyüpspor, Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelecek

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında İkas Eyüpspor ile karşı kaşıya gelecek. Ekim Pazar günü saat 13.30’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak mücadelede Erkan Özdamar düdük çalacak.

SÜPER LİG’DE İLK MAÇ

Tümosan Konyaspor ve Eyüpsor Süper Lig’de ilk kez karşı karşıya gelecek. İstanbul ekibi Eyüpspor geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tarihinde Süper Lig’e yükselmişti. Dolayısıyla Pazar günkü mücadele iki takımın Süper Lig’deki ilk randevusu olacak.

5 KEZ KARŞILAŞTILAR

Tümosan Konyaspor ve Eyüpspor daha önce 1’i Ziraat Türkiye Kupası’nda 4’ü de alt liglerde olmak üzere 5 kez karşı karşıya geldiler. İki takım ilk olarak 1971 yılında 3. Lig’de Konya’da karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. O sezon İstanbul’da oynanan maçı da Konyaspor 2-1 kazandı. İki takım 1987/1988 Sezonunda ise bu kez 2. Lig’de karşı karşıya geldi. O sezon oynanan her iki mücadelede golsüz sona erdi.

EYÜPSPOR KUPADA TUR ATLADI

Tümosan Konyaspor ve Eyüpspor daha Ekim 2019’da ise Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaştılar. İstanbul’da oynanan ve normal süresi 0-0 sona eren mücadeleyi Eyüpspor uzatmada attığı golle 1-0 kazandı ve üst tura geçen taraf oldu. Şu anda Konyaspor Teknik Direktörü olan Ali Çamdalı o mücadelede yeşil-beyazlıların kaptanı olarak sahaya çıktı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.