Rasim Atalay

Rasim Atalay

Konyaspor’un fedaileri

Konyaspor’un fedaileri

Öncelikle şunu belirteyim… Konyaspor ile uzaktan yakından alakası olmayan, gündeminde Konyaspor’a dair herhangi bir madde bulunmayan bu yazıyı okumasın…

Armasına, renklerine, formasına sevdalı yüzbinlerce Konyaspor taraftarına, inişli çıkışlı geçen, maddi sorunlarla sürekli gündeme gelen, yapılan hatalarla anılan bir lig dönemini geride bırakan Konyaspor, öyle veya böyle Süper Lig’e tutunmayı başarabildi.

Yaklaşık 6-7 ay önce yapılan genel kurulda Ömer Korkmaz’ın başkanlığında yönetimi devralan ekip bir nevi Konyaspor’a fedailik yaptı…

Başkan Ömer Korkmaz, İkinci Başkan Adem Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Derebağ, Yusuf Küçükbakırcı gibi birçok isim Fatih Özgökçen’in başkanlığındaki son yönetimde de yer almıştı.

Bu dönem bu isimler, Konyaspor için taşın altına el koymak gerektiğini düşünerek yönetime girmişti. Ömer Korkmaz’ın başkanlığında oluşan yeni yönetim ise taşın altına elini değil gövdesini koydu.

Bu söylemlerim haybeye söylenmiş sözler değildir. Konyaspor’un mevcut durumunu, maddi sıkıntılarını az çok bilen, yönetimden birkaç isimle teması olup olayın perde arkasında bu takımı ayakta tutmak için verilen mücadeleyi gören herkes benimle aynı fikirde olacaktır.

Bu fedailer, Konyaspor’un Süper Lig’de tutunabilmesi için ellerinden geleni yaptı mı? Yaptı…

Konyaspor Süper Lig’de kaldı mı? Kaldı…

Konyaspor yönetimi için zor günler geride kaldı mı? Kaldı…

Artık daha zor günler bekliyor hem Konyaspor’u, hem de Konyaspor’un yönetimini…

Başkan Ömer Korkmaz, İkinci Başkan Adem Bulut ve mevcut yönetimin büyük bir bölümü ile Cumartesi günü biraraya geldik.

Geride kalan sürecin değerlendirildiği toplantıda yönetimin önümüzdeki döneme ilişkin de bir yol haritası çizdiğini, dolayısıyla bazı kesimlerin söylemiyle genel kurula gidilmeyeceğini öğrenmiş olduk. Yani mevcut yönetim, mevcut kadro yeni dönemde de Konyaspor’u yönetmeye devam edecek. Taşın altından ne vücutlar, ne de eller çekilmiş olacak…

Toplantıda Ömer Başkan süreci anlatırken modu bir hayli düşüktü. 6 ayda ömründen 6 yıl gitmiş gibiydi. Sadece o değil, tüm yönetimde bu yorgunluğu, halsizliği gördük. Ama şu da bir gerçek ki, bu durumu fark eder etmez hemen içlerinden biri uyarıda bulunup tüm yönetimi toparlamayı biliyor.

Lafı eveleyip gevelemeye gerek yok. Konyaspor’un önümüzdeki döneme ilişkin en önemli gündem maddesi dönüp dolaşıyor ve maddiyata geliyor…

Maddi anlamda yaşanan zorluklar, Konyaspor’un transfer yasağını da beraberinde getirmişti. Bu durum hepimizin malumu.

Şunu da açıkça ifade etmek gerekiyor, yeni sezonda kimse Konyaspor’dan öyle büyük başarılar beklemesin… Hepimizin bildiği gerçeklik bu…

Bu gerçekliği herkesten daha iyi bilen Konyaspor yönetimi, önemli kilometre taşları belirlemiş.

Birincisi, transfer yasağını kaldırmak. Bunun için kulübün maddi planlamasını en iyi şekilde yapmak.

İkincisi kulüp ekonomisinde disiplini en üst seviyede sağlamak ve bununla birlikte borcu azaltmak.

Üçüncüsü ise Konyaspor’un en kötü olduğu zamanlarda bile Süper Lig’de korkulu rüyalar görmeden, ligi ilk 10 içerisinde bitirebileceği bir yapıyı inşa etmek.

Bunların gerçekleşmesi için bugünün şartlarında yapılabilecek olanlara ilişkin de bir bakış açısı geliştirmiş yönetim. İlk aşamada bütçeye göre bir teknik direktör, bütçeye göre futbolcular ve bütçesi ölçeğinde bir Konyaspor’un varlığını kabul etmek ve bu Konyaspor’u daha güçlü hale getirebilmek geliyor.

Tabi bu dengeyi kurabilmek ne kadar mümkün olur, onu zaman gösterecek. Çünkü mevcut durumda Konyaspor’un bir sonraki sezonda lige tutunabilmesi de çok güç olacaktır. Ligin ikinci yarısında daha çok risk almak gerekirse alabileceklerini söyleyen Ömer Başkan, genel prensiplerden taviz vermeden, Konyaspor’un Süperlig’de kalıcı bir hal almasını sağlamak için alınabilecek her türlü riski de alacaklarını ifade ediyor.

Her kulüp için risk her zaman vardır… Bu aşamada ligin maddi anlamda tek sorunlu kulübünün Konyaspor olmadığı, irili ufaklı bütün kulüplerin aslında aşağı yukarı Konyaspor ile aynı kaderi paylaştığı, dolayısıyla ligin kaderinin bu şekilde olduğu gerçeği içimizi bir nebze rahatlatıyor.

Son olarak şunu da belirtmekte fayda var. Hani son 4-5 haftada şehir Konyaspor için kenetlenmişti ya… Yeni sezon için de bugünden böylesi bir kenetlenmeye ihtiyacımız bulunuyor. Kenetlenirsek, Konyaspor’a olan sevgimizi her alanda gösterebilirsek ne mutlu bize… Yani, sadece yönetimin değil Konyaspor’u seven, Konyaporlu olan herkesin birer fedai olması icap ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR