Kumarda kaybettiği parayı eşine söyleyemeyen adam kapkaç senaryosu hazırladı

Kumarda kaybettiği parayı eşine söyleyemeyen adam kapkaç senaryosu hazırladı
Sanal kumarda harcadığı parayı eşine söyleyemeyen adam arkadaşıyla birlikte kapkaç senaryosu düzenledi.

Bursa'da, sanal kumara harcadığı parayı eşine açıklayamayan ve bu durumu gizlemek için arkadaşıyla birlikte motosikletli kapkaç senaryosu planlayan bir tekstilcinin oyunu, Asayiş Polisi tarafından bozuldu.

"BU İŞTE BİR TERSLİK VAR"

İHA'dan alınan habere göre: Güvenlik kamerası kayıtlarını tekrar tekrar inceleyen polis, "Bu işte bir tuhaflık var" diyerek tekstilci Coşkun K. ve arkadaşını sorguladı. Kısa sürede, kapkaçın bir senaryo olduğunu ortaya çıkardı. Oscarlık bir performans sergileyen Coşkun K., Emniyet Müdürlüğü'nde "paralarım gitti" diyerek sahte gözyaşları döktü.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde tekstil işiyle uğraşan 35 yaşındaki Coşkun K., büyük miktarda borç biriktiği için bunu eşiyle paylaşamadı. Durum karşısında çaresiz kalan Coşkun K., evdeki 58 bin Euro'yu alarak "İstanbul'da bir iş anlaşmasına gidiyorum" bahanesiyle evden ayrıldı. Terminale gidip bir alışveriş merkezinin önünde telefonla konuştuğu sırada, senaryo gereği çantasındaki parayı motosikletli bir kişiye kaptırdı. O anlar güvenlik kameralarına yansırken, sahte kovalamaca da görüntülere kaydedildi. Motosikletli hırsızın peşinden koşan Coşkun K., Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye geldiğinde ise gözyaşlarıyla sahte hikayesini sürdürdü.

KAPKAÇÇI ARKADAŞI ÇIKTI

Polis ekiplerine ifade verdikten sonra Coşkun K., işlemlerinin ardından evine giderek eşine başına gelenleri anlattı. Ancak Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını izlerken şüpheli bir durumu fark etti: Motosikletli gaspçının, olaydan önce mağdurdan daha önce terminalde bulunduğu anlaşıldı. Ekipler, güvenlik kameralarından yaptığı detaylı incelemeler sonucunda, gaspçının olay sonrası kıyafetlerini değiştirip kaskını çıkardığını tespit etti. Araştırmalar neticesinde, hırsızın İsmail Melih A. olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonla yakalanan İsmail Melih A.'nın, parayı "kaptıran" Coşkun K.'nın 15 yıllık arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan iki arkadaş, emniyetteki çapraz sorguda olayın gerçek yüzünü itiraf etmek zorunda kaldı. Coşkun K.'nın aslında 1 milyon liranın üzerinde borcu olduğu, bunu ödeyemediği için eşine söyleyemediği ve "iş anlaşmasına gidiyorum" diyerek evden ayrıldığı öğrenildi. Arkadaşı İsmail Melih A. ile birlikte sahte bir kapkaç senaryosu hazırladıkları ortaya çıktı.

Coşkun K., emniyet tutanaklarını eşine göstererek kendisini mağdur gibi göstermeye çalıştıysa da, polis ekiplerinin dikkatli çalışmaları sonucu bu plan bozuldu. İki arkadaş, "Suç uydurma ve güvenlik güçlerini meşgul etme" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

iha-20241018aw310606-6.jpg

"ARKADAŞIM AĞLAYINCA YARDIMCI OLMAK İSTEDİM"

Öte yandan, İsmail Melih A. ifadesinde, Coşkun K.'nın 15 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Coşkun, çok borcu olduğu için bunu eşine söyleyemediğini ve böyle bir plan yapmayı düşündüğünü anlattı. Onu ağlarken görünce dayanamadım ve bu oyunun içine dahil oldum."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.