Mehmet Akif Ersoy, vefatının 88. yıldönümünde anıldı

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 88. yıldönümünde anıldı
 Editör
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Vefatının 88. Yılında Mehmet Akif Ersoy: Zor Zamanlarda Akif Olmak” konulu konferans, milli şairimizin hayatını ve karakterini hatırlamak amacıyla ASÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Vefatının 88. Yılında Mehmet Akif Ersoy: Zor Zamanlarda Akif Olmak” konulu konferans, milli şairimizin hayatını ve karakterini hatırlamak amacıyla ASÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ASÜ KARİYER MERKEZİ’NİN AÇILIŞ KONUŞMASI

Konferansın açılışında konuşan ASÜ Kariyer Merkez Müdürü Seyfullah Gümüşok, öğrencilerin kariyerlerine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bu konferansın Mehmet Akif Ersoy’un karakteri ve kariyeri üzerine olması nedeniyle önem taşıdığını vurguladı. Gümüşok, ayrıca 20-21 Şubat 2025 tarihlerinde İKAF’25 Kariyer Fuarı için 500 öğrenci ile Konya’da olacaklarını da duyurdu.

whatsapp-image-2024-12-27-at-10-48-38-1.jpeg

PROF. DR. CANER ARABACI’DAN AKİF’İN VATAN SEVGİSİ

Konferansa konuşmacı olarak katılan KTO-Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı haksızlıklara rağmen her zaman vatanına ve milletine sadık kaldığını söyledi. Akif’in, zorluklarla dolu hayatında asla milli duruşundan ödün vermediğine dikkat çeken Arabacı, "Akif, yıllarca Mısır’da yaşasa da Türkiye'nin yöneticileri aleyhine hiçbir şey yazmamış, halkını satmamıştır. Zorluklar karşısında bile vatanını savunmuş ve ülkesini her zaman sevmiştir." dedi.

İSTİKLAL MARŞI VE AKİF’İN VEFATI

Prof. Dr. Arabacı, Akif’in son dönemlerinde yaptığı bir röportajda, İstiklal Marşı ile ilgili şu tarihi açıklamayı yaptığını belirtti: “Akif, İstiklal Marşı’nı yazarken yaşanan atmosferi hatırlatarak, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Onu şimdi ben de yazamam' demiştir.” Bu sözler, Akif’in vatan sevgisini ve karakterini yansıtan önemli bir açıklama olarak tarihe geçmiştir.

AKİF’İN EFSANEVİ YAŞAMI VE SONRAKİ ETKİLERİ

Prof. Dr. Arabacı, Akif’in vefatının ardından değerinin daha iyi anlaşıldığını, cenazesinin üniversite öğrencileri tarafından sahiplenildiğini ve gençlerin onun anısını yaşatmak için mezarını yaptırdıklarını ifade etti. Akif’in, hakkında en fazla eser yazılan kişi olarak ölümsüzleştiğini söyledi.

GENÇLERE MESAJ: AKİF’İN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİN

Prof. Dr. Arabacı, Akif’in gerçekleştirmeyi istediği ancak ömrü yetmediği üç hayali olduğunu belirtti: Asım’ın neslini oluşturmak, İstiklal Harbi’nin kahramanlarını yazmak ve İslam’ın ilk devri kahramanlarını anlatmak. "Akif'in yapamadıklarını yapmak, siz gençlerin görevidir. Vatana sahip çıkmak ve bilimsel düşünceyi geliştirmek, gençlerin en büyük sorumluluğudur." dedi.

whatsapp-image-2024-12-27-at-10-48-38-2.jpeg

Konferansın sonunda, ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. Caner Arabacı’ya günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.