Meteoroloji uzmanları Konyalı çiftçileri ve sürücüleri uyardı: 'Özellikle hafta sonuna dikkat'

Meteoroloji uzmanları Konyalı çiftçileri ve sürücüleri uyardı: 'Özellikle hafta sonuna dikkat'
Konya'da son günlerde özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklıkları düşmeye başlarken uzmanlar 2 konuda hafta sonu için sürücüler ve çiftçiler için uyarıda bulundu.

Yurdun diğer kısımlarında olduğu gibi Konya'da da havalar soğumaya başladı. Konyalılar kışlıkları çıkarttı. Vatandaşlar hasret kaldığı karın yağmasını sevinçle bekliyor. 'Konya ve çevresinde hafta sonu hava nasıl olacak' diye merak eden vatandaşlara uzmanlardan uyarılar geldi. Detaylar haberimizde...

İHA muhabirinden alınan habere göre; Konya'da son günlerde özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklıkları düşmeye başlarken, uzmanlar sabah saatlerinde yola çıkacak sürücülere sis ve pus uyarısı yaptı.

Konya'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerine, yer yer de mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Haftanın yağışsız geçmesi beklenirken, Konya ve çevresinde hafta sonu gece ve sabah saatlerinde sisli havaların yaşanması bekleniyor. Sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi tahmin edildiği için hafif zirai don tehlikesi olduğunu belirten uzmanlar, çiftçilerin ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

aw310638-03-1.jpg

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR BEKLENİYOR

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Teknik Şefi Hayati Alkan, "Geçtiğimiz yaz sezonu boyunca bölgemizde sıcaklıklar mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyretti. Artık ekim ayı ile birlikte sonbahar ve kış sezonuna doğru yaklaşıyoruz. Yurdumuz şu anda Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Dolayısıyla bölgemiz de bu soğuk havanın etkisinde kalacak. Önümüzdeki bir haftalık periyotta bölgemizde sıcaklıkların düşerek mevsim normallerinin altında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Bölgemizde gündüz sıcaklarının 13 ile 15 derece, gece sıcaklıklarının şehir merkezlerinde 2 ile 3 derece fakat ilçe ve kırsal kesimlerde özellikle 0 derecenin altına düşmesini tahmin ediyoruz. Bu bir haftalık periyotta bölgemizde yağış beklenmiyor. Soğuk, yağış ve sis daha ziyade Karadeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun doğusunu etkileyecek gibi gözüküyor. Burada Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceğine tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

aw310638-02.jpg

aw310638-01.jpg

ÇİFTÇİLERE AYRI SÜRÜCÜLERE AYRI UYARI

Vatandaşların özellikle trafikte dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye eden Alkan, "Kuzeyli rüzgar 50 ile 60 kilometre saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde de hafta sonu ve önümüzdeki hafta sıcaklıkların düşmesi ile birlikte özellikle gece ve sabah saatlerinde pus hadisesi ve yer yer sis hadisesi görülebileceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın özellikle trafikte dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz. Bu yağışlı sistem bölgemizi etkilemiyor. Genellikle parçalı bulutlu ve çok bulutlu şeklinde bir haftalık periyotta havanın geçeceğini söyleyebiliriz. Fakat sıcaklıklar açısından oldukça düşük, mevsim normallerinin altında seyredeceğini söyleyebiliriz. Tabii tarımsal faaliyetler açısından da sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi beklenildiği için hafif zirai don tehlikesi bulunmakta. Çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Kar yağışı bölgemize etkilemeyecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek. Bizim bölgemizde yağış şu anda mevcut değil."

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.