MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatı kitap oldu! Devlet Bahçeli kimdir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatı kitap oldu! Devlet Bahçeli kimdir?
Uzunca bir süredir siyasi arenada görünmediği için öldüğü iddiaları ortaya atılan Türk siyasetinin önemli simalarından Devlet Bahçeli'nin hayatı "Devlet Bahçeli Bir Ülkeye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi" adıyla kitaplaştırıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatı "Devlet Bahçeli Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi" ismiyle kitaplaştırıldı.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, Devlet Bahçeli'nin, "ülke için geçmişten bugüne önemli ve özverili siyasetin emsalsiz bir örneği olduğu, Türkiye'de demokrasinin tam anlamıyla oturması ve gelişimine, ülkeye yönelik iç ve dış tehditlerin bertarafına, kaotik dönemlerin hasarsız atlatılmasına kıymetli katkılar sağladığı" belirtildi.

1f03aa5d-b420-e511-b6dc-14feb5cc13c9.jpg

"BAHÇELİ, KLASİK SİYASETÇİ ANLAYIŞINDAN UZAKTIR"

Bahçeli'nin, hiç bozmadığı tavizsiz dik duruşuyla sadece ülkenin çıkarlarını gözetmeyi ilke edindiği, ülkenin birliği ve dirliği söz konusu olduğunda diğer tüm ölçüt ve beklentileri yok saydığı ifade edilen açıklamada, "Sayın Bahçeli, klasik siyasetçi anlayışından uzaktır. Siyaset etme sebebi salt iktidar olmak değildir. Derinlikli bakış açısı ile yaklaşan tehlikelere karşı ülkenin selameti ve milletin bölünmez varlığını muhafaza etmek birincil amacıdır. Özel hayatın, adı üstünde 'özel' olduğuna inandığından bugüne kadar kendisiyle ilgili o konulara pek girmemiş, girilmesini de hoş karşılamamıştır. Bu yüzden de özel hayatı ile ilgili anlatılanlar hep kulaktan dolma söylemler olarak kalmıştır."

808x484-cmsv2-bbe29277-b88c-52c9-b2c5-a7ca38a4d382-5017258.png

" İLK DEFA BU KİTAPTA ÖZEL YAŞAMINA AİT İZLER YER ALMAKTA,"

Bahçeli'nin, geçmiş yıllarda yaşanmış ve ülke için önem arz eden siyasi konulardaki tutumu, tavırları ve benimsediği stratejinin de "zaman zaman kasıtlı dezenformasyonlarla farklı anlatıldığı ve aktarıldığı" belirtilen açıklamada, kitap hakkında şu ifadelere yer verildi: "Devlet Bahçeli'nin hayatından kesitler ve seçkiler sunan fotobiyografik bu kitap, tarihe not düşmek amacının yanında, biraz da bu çarpıtmaların ve söylemlerin doğrusunun aktarılması amacıyla hazırlanmıştır. Kitap, uzun yıllardır kendisiyle çalışan İNC Araştırma ve İletişim Danışmanlığı tarafından, Dr. Neslihan Çelik yönetiminde yaklaşık bir yıllık titiz bir çalışmayla hazırlanmıştır. Yine ilk defa bu kitapta özel yaşamına ait izlere, kişiliğinin farklı yönlerinin de tanınmasına imkan verilmiş, tadımlık denebilecek özel yaşam bölümleri oluşturulmuştur. Henüz görevinin başındayken, böyle bir eserin oluşmasına ve yayınlanmasına müsaade etmiş olması da yine dünyaya bakışının farklı bir tezahürüdür. Umulur ki kitap okuyucularına, özellikle de gençlerin düşünce dünyasına ve siyasal gelişimine ve 'Önce Ülkem ve Milletim' kavramının tam olarak anlaşılmasına katkı sağlasın."

devlet-bahceli-genclik-foto-mhp.jpg

KİTABIN TANITIM VİDEOSU PARTİNİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞILDI

Partinin sosyal medya hesabında da kitabın tanıtım videosuna yer verildi.

Videoda, "Milliyetçi Hareket Partisi, bir siyasi partiden çok daha fazlasıdır. Davadır, duadır, şehittir, mahpustur, mağdurdur, acıdır, gözyaşıdır. Bitmeyen mücadele, vazgeçilmez yemindir. Anadolu’nun tertemiz çocuklarıyla yokluktan var olan bu davayı, şimdi yeniden millete gidip anlatma zamanıdır." ifadeleri kulllanıldı.

devlet-bahceli-1-1280x720.png

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR?

1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yaptı. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti.
Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Akademisinde öğrenci iken Ülkü Ocağı Kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Devlet Bahçeli, bir yandan aktif olarak Ülkücü Hareket'te yer alırken, diğer yandan da ilmi alandaki çalışmalarını devam ettirmiştir. 1972 yılından itibaren Ankara İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı . Devlet Bahçeli, yine 1970'li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği'nin (ÜMİD-BİR) kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği'nin (ÜNAY) kurucularından ve Genel Başkanı. İyi derecede İngilizce bilen Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Doktorası yapmış ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü.
Devlet Bahçeli yine bu süre içerisinde Türk-İslam alemi, Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilenmiş ve bu alanlarda çalışmalar yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevlerine doldurulan MHP ve Ülkücü kuruluşların yöneticileri ile mensuplarının haklı davalarının her platformda savunulmasında takdirle karşılanan çalışmalarda bulundu. Ülkücü kadroların yetişmesinde önemli görevler de üstlenen Devlet Bahçeli, Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından göreve çağırılması üzerine 17 Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa etmiş. 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP Büyük Kurultay'ında parti yönetimine seçilmiş ve Genel Sekreterlik görevine getirildi. MÇP ve MHP'nin yönetim kadrolarındaki görevi, günümüze kadar kesintisiz olarak sürdürdü. Çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulunan Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongre sonrasında MHP Genel Başkanı görevini üstlenmiştir. 21, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Osmaniye Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü. 5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015, 18 Mart 2018 ve 18 Mart 2021 tarihlerindeki MHP Olağan Büyük Kongrelerinde tekrar Genel Başkan seçilmiştir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.