Münbiç'te öğrenciler, terör örgütü PKK/YPG'nin dayattığı müfredata karşı çıktı

Münbiç'te öğrenciler, terör örgütü PKK/YPG'nin dayattığı müfredata karşı çıktı
Suriye'de terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Münbiç ilçesinde öğrenciler, örgütün dayattığı müfredatı protesto etti.

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Münbiç'te müfredat krizi yaşanıyor.

AA muhabirinin haberine göre; Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yeni eğitim yılının başlamasıyla PKK/YPG'nin zorunlu ders kitaplarını okullara dağıtması tepki çekti.

Konuya ilişkin sosyal medyadaki paylaşımlarda öğrencilerin, ilçede dağıtım için bir okula kamyonetle gelen PKK/YPG'li teröristleri kovduğu görüldü.

Örgütün dayattığı müfredata karşı çıkan öğrencilerin kamyonetten aldıkları kitapları yırtarak havaya fırlatması görüntülere yansıdı.

Terör örgütü işgalindeki bölgelerde eski müfredata geri dönülmesini isteyen veliler ise örgüt müfredatının Suriye'nin değerlerini ve kimliğini yansıtmadığını düşünüyor.

Münbiç nüfusunun yüzde 90'ından fazlasını Araplar oluşturuyor.

- PKK/YPG'nin ideolojik müfredat dayatması

Terör örgütü, işgal ettiği alanlarda bulunan okullarda, öğrencilere etnik aidiyeti esas alan, militarist ve İslamiyet'e karşı ön yargılı görüşler aşılıyor.

Örgüt, okullarda çocuklara her sabah örgüt elebaşını öven sloganlar attırıyor. Zorunlu okutulan kitaplardaki çeşitli bölümlerde terör örgütü PKK elebaşına ait alıntılar yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.