Necmettin Erbakan Bilim, Kültür ve Kalkınma Sempozyumu Konya'da gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Bilim, Kültür ve Kalkınma Sempozyumu Konya'da gerçekleştirildi
 Editör
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen Necmettin Erbakan Bilim, Kültür ve Kalkınma Sempozyumu, iki gün boyunca 11 oturumda 42 akademisyeni bir araya getirdi.

Yurt içinden 32, yurt dışından 10 akademisyenin katıldığı sempozyumda, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bilim, kültür ve kalkınma anlayışı ele alındı.

AÇILIŞ OTURUMU

Sempozyumun açılış oturumuna NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı ve sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Mustafa Arslan başkanlık etti. Oturumda, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Esen "Necmettin Erbakan ve Kalkınma Bağlamında İslam Birliği", Prof. Dr. Mustafa Arslan "Kalkınmanın Sosyokültürel Bağlamı: Sosyolojik Bir Bakış", İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Tuncel "Millî Görüş Hareketinin Yerel Kalkınma Yaklaşımında Öne Çıkan Hususlar" ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü "İktisadi Düşüncede Faiz Kalkınma Nedeni mi, Sömürü Aracı mı?" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

2-10.jpg

OTURUMLAR VE KONULAR

Sempozyumun diğer oturumlarında Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ekonomi, siyaset, sanayi ve kalkınma vizyonu detaylı şekilde ele alındı. Birinci oturumda "D-8 Organizasyonu ve Batı Dünyasındaki Etkileri", "Millî Görüş Hareketi'nde D-8'in Stratejik Konumu" gibi konular işlenirken, ikinci oturumda "Necmettin Erbakan'ın İslam Dünyasında Ekonomik Kalkınma Modeli", "Hindistan'daki Müslümanlar Üzerindeki Etkisi" gibi başlıklar üzerinde duruldu.

Üçüncü oturumda "Kültürel Kalkınma Açısından Erbakan ve Millî Görüş Hareketi", "Yerel Üretimle Bağımsız Türkiye" gibi konular ele alınırken, dördüncü oturumda "Neoliberalizm ve Sosyalizm Karşısında Millî Görüşün Ekonomi Yaklaşımı", "Adil Ekonomik Düzende Gelir Dağılımı ve Sosyal Güvenlik" gibi konular tartışıldı.

3-7.jpg

Beşinci oturumda "Yerel Seçim Stratejileri ve Millî Görüş'" ele alınırken, altıncı oturumda "D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı", "Bölgesel Kalkınma ve Erbakan" gibi başlıklarda sunumlar yapıldı.

Yedinci ve sekizinci oturumlarda ise "Adil Düzende Erbakan ve Karagülle'nin Ekonomi Modelleri", "Necmettin Erbakan Koalisyon Hükümetleri Döneminde Kalkınma", "Kalkınmanın Kültürel Temelleri" gibi konular ele alındı.

DEĞERLENDİRME

Sempozyumun sonunda, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi, ekonomik ve bilimsel yaklaşımlarının Türkiye'nin kalkınma sürecine etkileri değerlendirildi. Akademisyenler, Erbakan'ın vizyonunun bugün de yol gösterici nitelikte olduğuna vurgu yaptı. Çalışmalardan elde edilen bulguların, gelecek nesillere rehberlik etmesi bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.