O ilçede marketler denetlendi

O ilçede marketler denetlendi
Konya'nın o ilçesinde zabıta ekipleri marketleri denetledi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketleri denetledi.

DENETİME BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI

AA'dan alınan habere göre: Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'nun da katıldığı denetimlerde, ürünlerin reyon fiyatları ile kasa fiyatları arasındaki uyumsuzluklar, son tüketim tarihleri ve ambalajların deformasyona uğrayıp uğramadığı kontrol ediliyor.

aa-20241017-35935366-35935364-seydisehirde-zabita-ekipleri-marketleri-denetledi.jpg

Başkan Ustaoğlu, etiketsiz ürün satışı ve stok denetimlerine ara vermeden devam edileceğini belirtti. Ustaoğlu, "Marketlerde temel gıda ürünleri üzerindeki fiyat farkı ve etiketsiz ürün satışı denetimleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması ve Uygulama Yönetmelikleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde zabıta ekiplerimiz, ürünlerin reyonlardaki satış etiketlerinin kontrollerini yaparak, kasa fiyatları ile karşılaştırmalar gerçekleştirdi. Fiyat uyuşmazlıkları tespit edilen ürünler için yönetmeliklerde yer alan idari yaptırım karar tutanağı düzenlenerek cezai işlemler uygulandı," şeklinde konuştu.

aa-20241017-35935366-35935362-seydisehirde-zabita-ekipleri-marketleri-denetledi.jpg

Ekipler kurallara uygun çalışan market sahiplerine teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.