Ocak başının vazgeçilmez tadı Konyalılarla buluşuyor
Konya’da ciğer alanında açık olduğunu fark ederek Karatay Sanayi girişinde hizmete başlayan Ciğerci Mahir, kesimhaneden alınan taze ciğerleri işleyerek eşsiz lezzetlerini Konya’ya sunuyor. Senelerdir sektörde hizmet veren Ciğerci Mahir İşletme Sahibi Hüseyin Gülmez; "Aslen Bitlisliyim. Memleketimiz, Bitlis'te restoran alanında hizmetlerde bulunuyorduk. Ama Konya'da bu lezzet konusunda bir açık olduğunu fark ettik. Karatay Sanayi girişinde aile mekânı olan işletmemizi açtık. Ciğer konusunda iddialıyız. Bir buçuk senedir de hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca en çok sevilen ve bizimde ana temamız olan yemek ciğerdir. Ciğerin bir kez tadına bakan sürekli geliyor. Ciğer bizim işimiz. Biz bu işi severek yapıyoruz. Lezzetlerimizde bunun etkisi de oluyor” diye konuştu
CİĞERİN TADINA BAKAN VAZGEÇEMEZ
İşletmelerini açarken aile ortamı oluşturmaya dikkat ettiklerini aktaran Hüseyin Gülmez, “Bizim sloganımız 'Önce Tat Sonra Anlat'dır. Ciğerin tadına bakan vazgeçemez. Öncelikle gelenler lezzetten memnun ve sürekli bir misafir kitlesine sahibiz. Ben gelenleri müşteri olarak değil aile olarak görüyorum. Buraya gelen evinde gibi hissediyor. Bunu da sık sık dile getiriyorlar. İsteyen ailesiyle isteyen arkadaşlarıyla geliyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Her zaman söylerim bu atmosferde samimiyet ve muhabbet var” dedi.
CİĞER OCAK BAŞINDA SICAK YENİR
Pandemi dönemine rağmen paket servis konusuna sıcak bakmadığını belirten Gülmez; "İşletmemize yakın bulunanlara paket servisimiz oluyor. İşyerinden çıkamayan ve bu lezzeti isteyenlere ulaştırıyoruz. Ama online siparişe karşı bir firmayız. Ciğer ocak başında sıcak yenir. O tadı paket serviste alamazlar. Yoğun gelen taleplerde servis çıkarsak da biz her zaman mekânımızda ağırlamayı tercih ediyoruz. Gelin bu lezzetleri mekânımızda deneyin" ifadelerini kullandı.
FARKLI LEZZETLERİ SUNMAK İÇİN BURADAYIZ
Günün her saatinde ciğer yanında sınırsız meze ve salata ile hizmet verdiklerini vurgulayan Gülmez, “Konyalılara farklı lezzetleri sunmak için buradayız. Yemeklerimiz kuzu şiş, adana, köfte, tavuk ve Konya'ya has etli ekmek mevcuttur. Serviste sunduğumuz közlenmiş patlıcan, soğan gibi ayrıca mezelerimizde yedi farklı çeşitte bulunuyor. Özellikle bu mezeler için bile gelen misafirlerimiz oluyor. Ayrıca cuma günlerine özel yaptığımız etli çiğköftemizi müşterilerimize ikram ediyoruz” diye konuştu.
CİĞER ALASULU YENİR
Günün her saati taze ve sıcak ciğer hazırladıklarını söyleyen Gülmez, “Ciğer, alasulu yenir. Yani ne pişmiş ne de pişmemiş olur. İkisi arasındaki o özel kıvamda yenilirse lezzet olarak daha iyi sonuç elde edilir. Ciğerin orijinal lezzetini almak için de sumaklı soğan olmazsa olmazdır. İsteyen misafirlerimiz de yancılar dediğimiz diğer mezeler ile birlikte de yiyebilirler. Bu bağlamda da ciğerleri kendi yapımımız lavaşlarımızla sunuyoruz. Böyle olunca da günün her saati taze ve sıcak lavaşlarla yemeğinizi yiyebiliyorsunuz” diyerek sözlerine son verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.