Otomobil ustaları yetiştirecek çırak bulamıyor

Otomobil ustaları yetiştirecek çırak bulamıyor
Otomobil tamir esnafı, birçok meslek dalında olduğu gibi kendi alanlarında da çırak bulma sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Ümraniye'deki otomobil tamirhane esnafı, birçok meslek dalında olduğu gibi kendilerine çırak bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

YÜKSE ÜCRETLERE RAĞMEN İŞ İÇİN TALEP YOK

İHA'dan alınan habere göre: esnaflar, özellikle ebeveynlerin çocuklarını çırak olarak yetiştirmek istemediklerini ve bu durumun sürmesi halinde önümüzdeki 10-15 yıl içinde mesleklerinin zor durumda kalacağını dile getiriyor.

Otomobil tamir ustası Hasan Torun, sektördeki ara eleman açığına dikkat çekerek, bu nedenle çeşitli sorunlar yaşadıklarını belirtti. Torun, yüksek ücretlere rağmen iş ilanlarına talep olmadığını vurguladı. İyi bir kalfanın 30-35 bin lira arasında kazandığını, işlerin daha iyi yapıldığında ise bu maaşların 45-50 bin TL'ye kadar çıkabileceğini söyledi.

iha-20241023aw313940-3.jpg

Torun, çocukların okulda eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri ve otomobil sektörüne adım atmaları gerektiğini ifade etti. Kendi oğlunu da üniversitede otomobil sektörü için kaydettirdiğini belirten Torun, piyasanın büyüdüğünü, ancak ara eleman sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.