Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

ÖZLENEN GALİBİYET

ÖZLENEN GALİBİYET

Konyaspor sezonun 2. galibiyetini 5. haftada Samsun deplasmanında alarak puanını 7'ye yükseltti.

Çok iyi oynayamasa da kalesinde de pozisyon vermeyen ve karambolden bulduğu golü koruyarak deplasmandan zaferle dönmeyi başaran Konyaspor'da çok özlenen bu galibiyet taraftarları sevince boğdu, yönetimi de teknik heyeti de rahatlattı.

Oturduğumuz yerde nemdem dolayı ter döktük bu saatte maç oynatanlara ne demeli bilmiyorum ama gerçekten vicdansızlık demeden kendimizi alamadık ilk düdük öncesi..!

Maç öncesi Konyaspor'un esame listesinde son 3 transferi de gördük, hatta Bazoer ilk 11'de başladı.

Milli ara sonrası Slowik, Bazoer, Adil, Boranijasevic, Guilherme, Jevtovic, Pedrinho, Aleksic, Ndao, Ufuk Akyol ve Umut Nayir 11'i ile çıktı, diğer yeniler Kramer ve Keyta'yı da yedek başlarken, Oğulcan, Uğurcan ve bir türlü ritmini bulamayan Yusuf Erdoğan kulubeye çekildi..

Maça Samsunspor beklendiği üzere çok hızlı çok istekli başladı. Konyaspor ise ne yazık ki bir önceki maç yani Kayseri karşısında olduğu gibi son derece tutuk ve pas hataları ile çok top kaybı yaptı. Kanatlar hiç çalışmadı, sağbek Boranijasevic hataları ile saç baş yoldurdu..

İlk yarının ortalarında kendini toparlayan Konyaspor biraz daha fazla rakip sahada görülmeye başladı ama tehlikeli pozisyonlar üretemedi. Özellikle Aleksic ve Ufuk Akyol o beklenen üretkenlikten çok ama çok uzaklardı..!

Dakikalar 30'u gösterdiğinde kornerden gelişen karambolde Konyaspor golü bulan taraf oldu. Ardı ardına topa vurmaya çalışılsa da başarılamadı ama önüne düşen topa sert vuran Pedrinho fileleri havalandırmayı başararak takımını zorlu deplasmanda 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Bu golle rakibini mağlup duruma düşürerek, oyunu da kalan dakikalarda soğutmayı başararak soyunma odasına gitti Konyaspor..

2. yarıya değişiklikler bekledik ama Ali Çamdalı beklemeyi tercih etti..

Bu yarıya da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi baskılı başlayan ev sahibi oldu, Konyaspor ise oyunu soğutmaya çalışarak sadece ev sahibini durdurmayı düşündü..

Her şeye rağmen kontra kovalarken Ndao ile sağ kanattan bir de gol kaçırdı Konyaspor güzel vurdu ama kaleciyi geçen top yan direkten sahaya döndü..

3 oyuncu birden değiştirdi Samsunspor baskısını daha da artırdı, Ali Çamdalı ise sürekli paslarını rakibe ya da dışarıya atan Aleksic'e bile sabretti uzun süre..!

Baktı ki olmayacak sonunda Keyta ve Kramer'i oyuna, Aleksic'i ve Umut'u kenara aldı Çamdalı dakikalar sonra..

Son dakikalarda ev sahibi daha da artırdı baskısını, sağlı sollu ataklarla çok bunalttı..

Pedrinho'yu da Oğulcan ile değiştirdi Ali Çamdalı..

Oyun maçın başından itibaren çoğunlukla Konyaspor yarı sahasında oynansa da ceza sahasında tehlikeli pozisyon da vermedi Konyaspor çok fazla..

Maçın bitimine birkaç dakika kala da Jevtovic ile Ndao'yu çıkardı yerlerine Uğurcan ile Prip'i soktu Çamdalı.

Çok özlenen bu galibiyet çok değerli bir 3 altın puanı getirdi çok iyi oldu çok iyi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR