Paralel örgütün ‘Vasat’ tezgahı

Paralel örgütün ‘Vasat’ tezgahı
Tahşiyecilere kurulan kumpasın benzeri Vasat grubuna da kurulmuş. Paralel örgüt, Gülen’in ‘Dinlerarası diyalog projesi’ni eleştirdiği için, emekli imam Çetin Yıldırım’ı, sahte delil ve yalan ifadelerle 15 yıla mahkum ettirmiş. Kumpasın hikayesi ise tanıdı

Terör örgütü yöneticiliğinden yargılanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan 76 yaşındaki ağır hasta emekli imam Çetin Yıldırım’ın davasında korkunç insan hakları ihlalleri ile kasıtlı kumpas olduğu ortaya çıktı.

Hakkında tek bir delil dahi bulunmayan sadece işkence altında alınan bir kişinin ifadesi üzerine kurgulanan yargılamada, Yıldırım’a verilen 15 yıllık hapis cezasının altından da paralel kumpas çıktı.

Paralel yargı mensubu oldukları iddia edilen Balyoz Davası Hakimleri Kemal Can, Ömer Diken ile Gökmen Demircan’ın sadece bir işkence altında ifade verdiğini söyleyen Ahmet Demir’in beyanları üzerine 15 yıla mahkum ettiği emekli imam Çetin Yıldırım, 13. Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılandı. Mahkemenin duruşma savcısı da yine  paralel yapı adına hareket ettiği iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar.

 Polis suçüstü yakalandı

Peki, evinde işyerinde tek bir silah, mermi ve suç unsuru olabilecek her hangi bir materyal yakalanmadığı veya teknik takip fiziki takip sonucu her hangi bir örgütsel faaliyeti tespit edilmediği halde 76 yaşındaki bir din adamına böyle bir ceza verildi. Paralel yapının sırf Fetullah Gülen’in fikirlerinin aksini savunduğu için kumpasla hapse attırdığı Mehmet Doğan’ın başına gelenlerin bir benzeri halk arasındaki adıyla Molla Hasan olarak bilinen Çetin Yıldırım’ın da başına geldi. 

Dinlerarası Diyalog’a karşı çıkan, bu projenin bir Vatikan Projesi olduğunu savunan Molla Hasan (Çetin Yıldırım)’ın evine polis 2005 yılında baskın yaptı. Polisin Yıldırımın evinde yaptığı aramalarda her hangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Ancak Yıldırım gözaltına alındı sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. O gün baskında yaşananları anlatan Yıldırım’ın eşi Fahriye Yıldırım (66) eve baskın yapıldığı gün bir polisin belinden bir tabanca çıkartarak kanepenin kenarına sıkıştırmaya çalıştığını gördüğünü söyledi. Polisin silahı kanepeye yerleştirmeye çalıştığını fark edince kendisine “Allah’tan korkmuyor musun, neden o silahı oraya koyuyorsun?” diye çıkıştığını anlatan Fahriye Yıldırım polisin ise “Teyze yanlış anlama elimden düştü” şeklinde cevap verdiğini söyledi.

28 Şubat dosyasını kullandılar

Emekli olduktan sonra Bağcılar’da bir camide Kur’an ve Arapça dersi veren 76 yaşındaki Çetin Yıldırım ile ilgili yargılama sürecinde skandallar zinciri ard arda sıralandı. 28 Şubat sürecinde uydurulan Vasat isimli örgüte ilişkin soruşturma 2004 yılında yeniden raftan indirildi. Bu kapsamda 2005 yılında eş zamanlı operasyonlarla aralarında Hasan hoca olarak bilinen emekli müftü Çetin Yıldırım’ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Daha önce Vasat soruşturmasında yargılananlarla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Ahmet Demir işkence altında emniyette ifade verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında ve öncesinde sanık Ahmet Demir emniyet ifadesinin baskı altında alındığını, gördüğü ağır işkence sonrası tutanağa imza atmak zorunda kaldığını itiraf etti.

Kaynak: Kemal Gümüş/Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.