Ramazan ayında beslenme önerileri
Diyetisyen Bulut, iftardan sonra bir, bir buçuk saat arayla yapılacak olan bir ya da iki ara öğünün daha dengeli beslenmeyi getireceğini söyleyerek, “Özellikle bu ara öğünlerde sütlü tatlı veya meyvenin tercih edilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra iftarda su ve hurma ile orucu açtıktan 15-20 dakika sonra yemek yemeye geçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bu arada beyinden salgılanacak olan leptin hormonu, beyinden doyma sinyalini tüm vücuda göndererek yemeklere yüklenmeyi engelleyecektir” dedi.
“YAPILAN YANLIŞLARDAN BİRİ DE SAHURDA SU İÇİP YATMAKTIR”
Yapılan bir diğer hatanın ise, sahurda sadece su içip yatmak olduğunu ifade eden Bulut, “16-18 saat boyunca aç kalma süre zarfında, kan şekerimiz aşırı derecede düşmektedir. Bu nedenle sahurda süt, yoğurt, peynir gibi protein destekli ürünlerle beslenmek bunu engelleyecektir. Aynı zamanda bu sene yine yaz aylarında tutacağımız oruç nedeniyle sıvı kayıpları yüksek miktarda olmaktadır. İftar ve sahurda totalde olmak üzere iki, iki buçuk litre su içmek de büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.
"AZAR AZAR VE SIK SIK ÖĞÜN ALIN"
Diyetisyen Bulut, iftarda bir anda büyük porsiyonlar yemek yerine küçük ve sık sık yemenin tercih edilmesi gerektiğini de vurguladı. Bulut, az yağlı yemekler, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesinin, çok yağlı yemekler yerine daha az yağlı yemeklerin tercih edilmesinin de önemli olduğunu anlattı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.