Samimiyet Mekânı Moloko Coffee

Samimiyet Mekânı Moloko Coffee
7 yıldır hizmet sektöründe başarılı işlere imza atan Moloko Coffe, zengin menüsü ile Kerkük Caddesi üzerinde misafirlerini ağırlıyor.

7 yıldır hizmet sektöründe başarılı işlere imza atan Moloko Coffe, zengin menüsü ile Kerkük Caddesi üzerinde misafirlerini ağırlıyor. Hizmet sektörünün güven ve istikrar istediğini belirten Sami Atıcı, “Moloko’yu Moloko yapan, güven ve istikrarın dışında samimiyet” dedi.

dsc-0917.jpg

2015 yılında hizmete açılan Moloko Coffee, kahve evi olarak açılmasına rağmen menülerine eklenen Türk ve dünya mutfağı yemekleri ile misafirlerini ağırlıyor. Moloko Coffee hakkında bilgi veren işletme sahibi Sami Atıcı “Dünya mutfağından zengin bir menü hazırladık. Et yemeklerinden sebze yemeklerine, hamburger çeşitlerinden İtalyan pizzasına kadar geniş bir ürün yelpazemiz var. Kahvemiz Konya’da birçok konuda örnek gösterilen bir yere geldi. Açıldığımız günden beri kahvemiz hiç çizgisini bozmadı. Belirli bir standartımız var. Bizim sektörümüzde herkes 2-3 yılda bir iç dizayn ve mobilyanı değiştirerek yenilik yapacaksın diyor. Aslında öyle bir şey yok. Bizim sektörümüz güven ve istikrar istiyor. İnsanlar kendilerini bir yerde güvende hissederse orada uzun zaman geçirir. Eğer insanlar her gittiğinde aynı hizmet kalitesini alırsa oraya gider ve misafirlerini de götürür. Zaten bizimde ana dinamiğimiz bu müşteri portföyü. Çünkü Konya çok sık yabancı misafiri olan şehir değil. Hep aynı insanlar, genelde aynı yerlere gitmeyi tercih ediyorlar. Sebebi ise işletmeciyi veya orada çalışanları, ürünleri ve mekânı tanıyorlar. Orada kendini güvende hissediyor ve her gittiğinde hemen hemen aynı kalitede hizmet alıyor. Böyle mekânlarda ayakta kalıyor” diye konuştu.

dsc-0919.jpg

1.jpg

TEK ENGEL PERSONEL

Batı ülkelerinden çıkmış ürünlerin birkaç yıla Türkiye’ye gelmeye başladığını aktaran Atıcı “Bu da bizlere yavaş yavaş ama güçlü adımlarla kendimizi değiştirmemizi ve dönüştürmemizi sağlıyor. Sektörün önündeki tek engel belki de şuanda personel. Çünkü bu sektörün üç temel yaklarından bir tanesi personel. Burası personelsiz düşünülemez. İnsanlar burayı bir meslek olarak görmüyor hala. Bir geçiş yeri olarak görüyorlar. Bu da bizleri yıpratıyor. Daha bu sene Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde barista eğitimi diye çalışma başlatıldı. İnsanlar kahvenin ne olduğunu, kahve ile sıcak sütün birleşince ne olduğunu görmeye başladı. Bu da sektörümüz açısından umut verici bir şey. Aşçı ve servis noktasında hala sıkıntımız var” şeklinde konuştu.

2.jpg

4.jpg

ZENGİN MENÜ İÇERİĞİ

Ürün yelpazesi hakkında bilgi veren Atıcı, “Dünya yemeklerinden soslu et ve tavuk yemeklerimiz, Türk mutfağının birkaç lezzetli yemeği, İtalyan pizzası, içeriğini tamamen kendimizin hazırladığı hamburger, makarna çeşitlerimiz ve salatalar var. Bunun yanı sıra insanlara hizmet ediyoruz. İnsanlardan gelen yeni bir lezzet varsa ve hemen yapabileceğimiz bir şey ise ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ayrıca bizim bir masada tek bir müşterimiz varsa bile her gün geldiğinde gördüğü Moloko’yu görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Büyük etkinlikler ve organizasyonlar için alanımız yok. Ancak ufak doğum günü kutlamalarında misafirlerimize yardımcı oluyoruz” dedi.

5.jpg

MOLOKO ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Moloko’yu Moloko yapanın, güven ve istikrarın dışında samimiyet olduğuna vurgu yapan Atıcı, “2,3 gün üst üste buradan kahvesini alan insanlarla bir süre sonra arkadaş oluyoruz. Ailecek görüşmeye başlıyoruz. Ne meslek yaptığını görüyoruz. İnsanlar burada tanışıyor ve başkalarıyla arkadaş oluyor. Bu yönüyle de Moloko adından söz ettiriyor. Ayrıca Ramazan tüm güzellikleriyle Konya’ya yansıyor. Ramazan’da öğlen saatlerinden hazırlıklarımızı yapmaya başlıyoruz. Sahura kadar da hizmet veriyor. Sahurda da kahvaltılarımızla misafirlerimizi ağırlıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.