Şanlıurfa'da iftar ile sahur arasında 3 ton ciğer tüketiliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:
Şanlıurfa'da, iftar ile sahur arasında günlük ortalama 3 ton ciğer kebabı tüketiliyor
Şanlıurfa'da, iftar ile sahur arasında günlük ortalama 3 ton ciğer kebabı tüketiliyor.
Yemek kültürü ve lezzetleriyle adından söz ettiren kentte, ramazan ayında ciğer tüketimi diğer aylara göre artış gösteriyor. İftar vaktinden sahura kadar, kentin neredeyse her köşesine kurulan seyyar tezgahlarda dumanlar yükseliyor. Kaldırıma kurulan küçük masa ve taburelerde oturan vatandaşlar, şişlere saplanarak pişirilen ciğerin servis edilmesini adeta sabırsızlıkla bekliyor.
Et tüketiminin yoğun olduğu kentte her gün 600 civarında küçükbaş hayvan kesilirken, ihtiyaç durumunda çevre illerden de ciğer takviyesi yapılıyor.
Fiyatı 10 ila 15 lira arasında değişen lezzet bol soğan, salata ve ayran eşliğinde servis ediliyor.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.