Selçuklu'da eğitime yatırım sürüyor: Fiziksel Aktivite ve Oyun Alanı kazandırıldı

Selçuklu'da eğitime yatırım sürüyor: Fiziksel Aktivite ve Oyun Alanı kazandırıldı
 Editör
Seluçlu Belediyesi Şule Yüksel Şenler Anaokulu’na Fiziksel Aktivite-Hareket ve Oyun Alanı kazandırdı.

Selçuklu’da eğitime olan yatırım, güzel örnekleriyle devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla Şule Yüksel Şenler Anaokulu’na Fiziksel Aktivite ve Oyun Alanı kazandırıldı. Anaokulunda düzenlenen törenle oyun alanının açılışı gerçekleştirildi.

Anaokulu öğrencilerinin hem fiziksel hem de sosyal gelişimleri için önemli bir katkı sağlayacak olan oyun alanın açılışına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Selçuklu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Önder, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Selamlama konuşması yapan Şule Yüksel Şenler Anaokulu Müdürü İbrahim Durmuş, açılışı yapılacak oyun alanının 4-6 yaş aralığındaki öğrencilerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişimine katkıda bulunacağını ifade ederek Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Konya Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

slbl2341-1.jpg

slbl2411-1.jpg

BAŞKAN PEKYATIRMACI: ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL, EN KALİTELİ EĞİTİMİ VERMEMİZ GEREKİYOR

Şule Yüksel Şenler Anaokulu’nda güzel bir açılış programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Buraya katkı sunan Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, İlçe Müdürlüğümüze, Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlüklerimize ve hayırseverlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamın oluşmasında herkesin çok büyük emekleri ve katkıları var. Tabii bu teşekkürü özellikle okul müdürümüze ve burada görev yapan tüm öğretmenlerimize, değerli hocalarımıza, okul aile birliğimize de özellikle yapmak istiyorum. Çünkü bu işler emek ve çaba istiyor. Çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlamak anlamında okul öncesi öğretimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Daha önceki dönemlerde farklı mahallelerimizde anaokulları inşa ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim etmiştik. Artık ilçemizde anaokuluna ihtiyaç kalmayacak demiştik ama görüyorum ki ihtiyaç yine artarak devam ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Demek ki çocuklarımızın sayısı sürekli artıyor. Neslimizin devamı için bu önemli. Ama bu artan sayıyı da bizim nitelikli hale getirmemiz gerekiyor. Onlara en güzel, en kaliteli eğitimi de vermemiz gerekiyor. Bu manada Konyamızda çok güzel bir iş birliği var. Bütün kurumlarımız, hayırseverlerimiz birlikte hareket edebiliyor ve idarecilerimiz de hem nitelikli alanların oluşturulması konusunda hem de çocuklarımıza en güzel eğitimlerin verilmesi konusunda üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyor. Bu yüzden Konyamız eğitimde de aslında örnek bir modeli geliştirmiş durumda. Hem yapılan binalarla, fiziki ortamlarla hem öğrencilerimizin, gençlerimizin elde ettikleri başarılarla hem üniversite sınavına girişte hem liseye giriş sınavında hem de diğer organizasyonlarda elde ettikleri başarılar Konyamızın eğitimde de artık bir model olduğunu gösteriyor. Onun için tüm idarecilerimize, tüm yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

slbl2469-1.jpg

slbl2122-2.jpg

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YİĞİT: KONYA, ÇOCUKLARIMIZIN FAYDASINA OLACAK HER İŞTE BÜYÜK BİR FEDAKARLIK SERGİLİYOR

Okul öncesi dönemde çocukların hareketli bir yaşamla tanışmaları, sağlıklı bir geleceğin inşası adına atılan önemli bir adım olduğunu söyleyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Sportif aktiviteler sağlıklı bir beden sağlığı için büyük bir anlam taşır. Tüm uzmanların ortak görüşüdür ki sporla ilgilenen çocuklarımız takım ruhuna uygun hareket etmede ve özgüven sergilemede daima önde olur. Eğitim sistemimiz içerisinde çok özel bir yeri olan okul öncesi eğitime gerek Milli Eğitim Bakanlığımız gerekse birçok kurum ve kuruluş tarafından gösterilen ilgi nice güzel çalışmayı da beraberinde getirmiştir. Şule Yüksel Şenler Anaokulumuz bünyesinde Selçuklu Belediyemizin katkılarıyla hazırlanan fiziksel aktivite, hareket ve oyun alanı da bu söylediklerimize birer örnek olmuştur. Çocuklarımızın geleceğimizin faydasına olacak her işte büyük bir birliktelik ve fedakarlık sergileyen Konya, bugün de bu birlikteliğin güzel bir örneğini hayata geçirmiştir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bu alanların oluşturulmasında katkısı olan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve İlçe Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fiziksel aktivite, hareket ve oyun alanının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

dji-0665.jpg

İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ ÖZTÜRK: ÇOCUKLARIMIZIN BU SEVİYEDE SPORLA TANIŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ

Açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Sayın başkanım Selçuklu ilçesinde yapmış olduğunuz güzel desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Zaten spora da her yerde kurumumuza da gayet güzel destekler veriyorsunuz. Bizleri çok memnun ediyorsunuz. Size şükranlarımızı kurumumuz ve bakanlığımız adına arz ediyoruz. Biliyorsunuz ki spor yapmak çok önemli. Spor her yaşta yapılıyor ama küçük yaşta başlanıldığında bir farklı ve güzel oluyor. Çocuklarımızın bu seviyede sporla tanışmaları çok önemli. Bundan dolayı da İl Milli Eğitim Müdürümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüze projeye verdikleri desteklerden ve okulda böyle bir alan oluşmasında katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin Türkiye genelinde 81 ilde sporun tabana yayılması, çocukların sporla buluşması, kendi yeteneklerini anlamaları, kabiliyetlerini görmeleri ve sporun temeliyle tanışıp vücutlarının daha iyi gelişimi ile ilgili bu çalışmaların okullarda yapılması çok önemli. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oyun alanının açılışı yapıldı.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.