Selçuklu’da “işitme Engelliler İşgücüne Kazandırılıyor"
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde desteklenen, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi işbirliğinde yürütülen "İşitme Engelliler İşgücüne Kazandırılıyor Projesi" kapsamında kurulan PVC atölyesinin açılışı, Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.
SELÇUKLU’DA “İŞİTME ENGELLİLER İŞGÜCÜNE KAZANDIRILIYOR PROJESİ” KAPSAMINDA PVC ATÖLYESİ AÇILDI
İHA'dan alınan habere göre: Açılış programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, okul yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte ilk olarak, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı söz alarak ajanslarının bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi. Dr. Bostancı, kalkınma ajanslarının kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, sosyal gelişimi destekleyen projelere imza attığını belirtti.
Bostancı, “Kalkınma yerelden başlar anlayışıyla bölgemizin kalkınmasına katkı sunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1600 mali ve teknik destek projesine 2024 fiyatlarıyla yaklaşık 3 milyar TL destek sağladık ve bu projelerle 5,5 milyar TL’lik yatırım bölgemizde harekete geçti. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Konya’da 9, Karaman’da ise 6 proje olmak üzere toplam 15 projeye destek verdik ve bu projelere 49 milyon TL kaynak tahsis ettik. Bugün burada da, işitme engelli gençlerimize yönelik kurduğumuz PVC atölyesi, bölgemizin sosyal sorunlarına yönelik önemli bir çözüm niteliği taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Projenin amacının, işitme engelli bireylerin iş gücüne kazandırılması olduğunu vurgulayan Dr. Bostancı, eğitimlere katılacak olan 27 gencin mesleki bilgi ve beceriler kazandıktan sonra, PVC kapı ve pencere üretimi yapan firmalarda istihdam edilmelerinin hedeflendiğini belirtti. Bostancı ayrıca, proje için ajansları tarafından 2 milyon TL kaynak ayrıldığını ve bu tür projelerin bölgedeki sosyal gelişimi desteklemenin yanı sıra, dezavantajlı grupların topluma daha aktif katılımını sağlamayı amaçladığını söyledi.
"HAYATA DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KATILMALARINA YARDIMCI OLACAĞIZ"
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, özel bireylerin hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alabilmelerinin, onlara sunulan fırsatlar ve oluşturulan yeni alanlarla mümkün olacağını ifade etti. Yiğit, “Özel bireylerimizin kendilerine uygun imkanlar sağlandığında pek çok alanda başarılı olabileceklerine şahitlik ediyoruz. Bu projede de işitme engelli öğrencilerimizin meslek edinerek hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarına yardımcı olacağız” dedi. Yiğit, ayrıca Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.
"EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ"
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, eğitim alanındaki işbirliklerinin önemini vurgulayarak, belediyeler, kalkınma ajansları ve eğitim kurumlarının birlikte hareket etmesinin başarılı projelere olanak sağladığını belirtti. Pekyatırmacı, belediyelerin sadece altyapı ve temel belediyecilik hizmetleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini, aynı zamanda eğitim alanında da önemli sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
Pekyatırmacı, “Eğitim alanında hepimiz birlikte hareket ederek çok güzel işlere imza atıyoruz. Bu projede de özel bireylerimiz için çok değerli bir adım atıldı. Hem fiziki şartların iyileştirilmesi hem de eğitim kalitesinin artırılması amacıyla bu tür projeler çok önemli. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle işitme engelli öğrencilerimizin meslek sahibi olmaları, onların hayatlarında önemli değişiklikler yapacak ve topluma daha güçlü bir şekilde katılmalarını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
ATÖLYE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ve davetlilerle birlikte PVC atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında 27 işitme engelli gencin eğitim alacağı belirtilirken, başarılı olan 10 öğrencinin PVC kapı ve pencere üretimi yapan firmalarda istihdam edilmesi hedefleniyor. Proje sayesinde, işitme engelli bireylerin mesleki beceriler kazanarak iş gücüne katılımının artması ve sosyal hayatlarında daha bağımsız hale gelmeleri bekleniyor. Atölye, hem öğrenciler hem de toplum için yeni bir başlangıç olma özelliği taşıyor.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.