195 yıldır mahalle mahalle çalışıyorlar

Osmanlı Dönemi’nde kurulan ve 1829 yılından bu yana faaliyet gösteren muhtarlık teşkilatı, kuruluşunun 195. yılını kutluyor. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor

19 Ekim Muhtarlar Günü, Konya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Konya’nın Altınekin ilçesinde de muhtarlar, 195 yıldır faaliyet gösteren muhtarlık teşkilatının önemine işaret eden etkinlikler düzenledi.

Altınekin’deki kutlama programı Belediye Meydanı’nda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve öneminin ifade edildiği konuşmayla devam etti. Ardından ise muhtarlar Altınekin Belediye Başkanı Fatih Orhan ve Altınekin Kaymakamı Muhammed Emin Baştürk’ü ziyaret etti.

‘MUHTARLAR HALKIN GÖZÜ VE KULAĞIDIR’

Muhtarlık teşkilatının Osmanlı Döneminde 1829 yılında kurulduğunu ve 195 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Dedeler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Şen, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın Başbakanlığı döneminde 19 ekim 2015 tarihinde 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Halkımızın teveccühüne mazhar olan muhtarlarımız ikamet ettikleri mahalledeki sorunları tespit ederek halkımızın ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ile sorumludur. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtarlar da demokrasinin temel taşıdır. Devletin halkına dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimi muhtarlıktır. Mahallelerimizin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz. Millet idaresiyle devletin şefkat elinin kesiştiği temsil eden muhtarlık fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle gerek milletimizin gerekse devletimizin temsilcisi olarak önemli ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor. Tüm mahalle muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, sağ olanlara sağlık ve huzur görevde olanlara başarılar diliyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri