Selçuklu Oğuz Kaan İlkokulu öğretmenleri ve minik öğrencileri 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını okul bahçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuya kutlarken, aynı zamanda Hüsamettin Çelebi Mahallesi muhtarlığının öncülüğünde elde edilen ağaç fidanlarını okul bahçesinde toprakla buluşturdular. Minik öğrenciler böylece hem 23 Nisan Çocuk Bayramını, hem de Ağaç Dikme Bayramını okul bahçesinde coşkuyla kutladılar.
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ülke genelinde, Konya’da Selçuklu ilçesinde ve Oğuz Kaan İlkokulu'nda organize edilen çeşitli etkinliklerle ve Okul Müdürü Arif Konakçı, müdür yardımcıları ile öğretmenleri, Hüsamettin Çelebi Mahallesi Muhtarı Yılmaz İncekara ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte okunmasıyla başlayan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliğinde ilk sözü alan ve konuşan Okul Müdürü Arif Konakçı “ Türkiye Cumhuriyetinin İlk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bu bayramın 105.nci yılının kutlamanın hep birlikte sevincini ve gururunu yaşıyoruz" dedi.
Protokol konuşmasının ardan okul öğretmenleri ile minik öğrencilerin bir birinden güzel hazırladıkları gösteriler sahnelenirken, katılımcı veliler tarafından bol bol alkış topladı ve takdirle karşılandı.
Etkinlik sonunda okul idaresi ile Hüsamettin Çelebi Mahallesi muhtarlığının işbirliğiyle Orman İl Müdürlüğünde temin edilen ağaçlar, okul bahçesinde, Okul Müdürü Arif Konakçı, Muhtar Yılmaz İncekara, öğretmenler, veliler, ve minik öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde toprakla buluşturuldu.