4 yıl sonra Cuma hutbesi veren Hamaney: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız

İran Dini Lideri Hamaney 2020'den bu yana ilk kez Tahran'ın merkezindeki İmam Humeyni Camii'nde cuma namazını kıldırdı.

4 yıl sonra ilk kez Cuma hutbesinde konuşan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'i hedef alan saldırılara ilişkin satır başları şöyle:

"Allah'ın selamı tertemiz 12 imamın üzerine olsun. Allah'ım senden yardım istiyorum ve sana tevekkül ediyorum. Hem yaptıklarımıza hem söylediklerimize dikkat edelim. Siz Müslümanlar birbirinizle gönül birliği kurarsanız Allah'ın merhameti sizleri de kapsayacaktır. Allah'ın rahmeti Allah tarafından indirilen bütün kullarını kapsamaktadır. Eğer Müslümanlar birlik olurlarsa Allah'ın izzeti ve hikmeti onları destekleyecektir."

"DÜŞMAN BAŞARILI OLURSA BAŞKA ÜLKELEREDE SALDIRACAK!"

"Bugün halklar uyandı. Bugün öyle bir gün ki İslam ümmeti düşmanların komplolarını yenebilir. Düşman aynı düşman. Çeşitli ülkelerde farklı şekilde düşmanlık yapıyor. Bazen silahla, bazen tebessüm ve gülücükle geliyor. Ama kontrol odası bir yerdedir, aynı yerden komuta ediliyorlar, aynı yerden Müslüman halklara saldırılmasını istiyorlar. Düşman başarılı olursa başka ülkelere de saldıracak"

İran'ın düşmanı Filistin Lübnan ve Irak'ın da düşmanıdır. Biz Müslümanlar yıllarca bu gerçeği görmedik ve sonuçları gördük. Bugün artık uyanık olmamız gerekiyor. Afganistan'dan Yemen'e, Gazze'den Lübnan'a kadar İslam ülkeleri sağlam bir şekilde hazırlıklı olmalı"

KESKİN NİŞANCI TÜFEĞI İLE ÇIKTI

İran dini lideri Hamaney, Tahran'daki Cuma hutbesine keskin nişancı tüfeği ile çıktı. Hamaney'in kullandığı tüfeğin Kanas ismiyle bilinen Sovyet yapımı Dragunov SVD (Kanas) olduğu görüldü.

"KİMSE HİZBULLAH VE LÜBNAN'A İTİRAZ EDEMEZ"

"Filistin halkı savunma hakkına sahiptir. Uluslararası yasalar da Filistin'i savunmak durumunda. Bu işgalciler nereden geldi, Filistin halkı onlara karşı durma hakkına sahiptir. Hiçbir kurum Filistin halkına itiraz etme hakkınsa sahip değildir. Kimse Hizbullah ve Lübnan'a itiraz edemez. Bu hem İslami hükümdür hem de aklın kanunudur. Filistinliler kendi topraklarını savunuyor. Onları savunmak da yasalara uygundur.

AKSA TUFANI DOĞRU BİR HAREKETTİ

"Aksa Tufanı doğru bir hareketti ve Filistinlilerin hakkıydı. Lübnanlıların Filistin halkını savunması bu çerçevededir, mantıklıdır ve meşru savunmadır. Bu İsrail'e vereceğimiz en hafif ceza. İslam Cumhuriyeti elinden gelen vazifeyi en büyük kararlılıkla yerine getirecek. Acelecilik yapmayacağız."

"Saldırılara karşı İran'ı savunacağız. Bu İsrail'e vereceğimiz en hafif ceza. Gerekirse İsrail'i yine vuracağız. İslam Cumhuriyeti elinden gelen vazifeyi en büyük kararlılıkla yerine getirecek. Acelecilik yapmayacağız."

"GEREKİRSE YİNE VURURUZ!"

İsrail'i hedef alan saldırılara işaret eden İran Dini Lideri Hamaney "Bu İsrail'e vereceğimiz en hafif ceza, görevimizi yapacağız, gerekirse İsrail'i yine vuracağız" ifadelerine yer verdi.

" HİZBULLAH YA DA HAMASI BİTİREMEYECEKLER"

"Nasrallah vücudu ile aramızdan ayrıldı ancak onun yolu ve sesi her zaman içimizde sonsuza kadar yaşayacak. O direnişin yüce bir bayrağıydı, zalim düşmanlar karşısında dimdik duruyordu. O mazlumların sesiydi. Bu savaşta gücünüzü gösterin, direniş gösterin ve düşmanı bozguna uğratın. Ey vefalı Lübnan halkı, Ey Hizbullah genleri sizler kahramansınız. Bu korkak düşman Hizbullah ya da Hamas'ın varlığını asla bitiremeyecek. Allah yolunda savaşımız devam edecek. Zafere yakınız ama onlar suikastlarla, yıkarak ve sivilleri öldürerek hedeflerine ulaşacaklarını sanıyorlar. Ama sonuç alamadılar."

"BÖLGEMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ"

"Nasrallah çok zor süreçlerden geçti ve Hizbullah'ı adım adım ileri taşıdı. Fedakarlıkta bulundu, ilerledi ve onun yaptığı çalışmalar karşılığını verdi. Bu Allah'ın iman edenlere verdiği müjdedir. Allah bu yolda çalışanlara büyük mükafat verecektir. Biz İranlılar uzun zamandan beri Lübnan'ın faziletini biliyoruz. Nasrallah Gazze'yi savunarak, gaspçı İsrail'e darbeler vurarak çok değerli adımlar attı. ABD ve yandaşları İsrail'i korumak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bu onların zorba siyasetinin gereğidir. Bölgenin kaynaklarını sömürmek için İsrail'i kullanıyorlar. Gaspçılar karşısında bölgemizi korumak zorundayız"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri